Dolar

34,8744

Euro

36,7325

Altın

3.040,44

Bist

10.122,52

İspanya, göçmenleri hapishanelere dolduruyor

İspanya’ya ulaşan göçmenler ya hapishanelerde ya da hükümetin gözaltı merkezlerinde uygunsuz yaşam koşullarında tutuluyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-02-12 19:56:29

İspanya, göçmenleri hapishanelere dolduruyor

TIMETURK | ÇEVİRİ

Akdeniz'in batısından İspanya'ya ulaşan göçmenler ya hapishanelerde ya da hükümetin gözaltı merkezlerinde uygunsuz yaşam koşullarında tutuluyor.

İspanya Göçmenler Cizvit Hizmeti sözcüsü Josep Buades Fuster “Yabancıların gözaltı servislerinde (CIE) birçok göçmen kötü koşullarda yaşıyor. Uygun yaşam şartlarının oluşturulması için yapılan tamir tadilat çalışmaları yeterli değil. Kalanlar da kanunlara ve anayasa mahkemesi hükümlerine zıt şekilde eski hapishanelere yerleştirildi.” dedi.

İSPANYA, SIĞINMACILARI CEZAEVLERİNE KOYUYOR

Avrupa Sınır ve Sahil Güvenlik Ajansı Frontex, İspanya hükümetiyle birlikte sınır güvenliğini temin etmek için çalışıyor. Frontex'in Ocak ayı raporuna göre Batı Kadeniz yoluyla Kuzey Afrika'dan İspanya'ya gelen göçmen sayısı 22.900 rakamına ulaştı. Gelecek yıl da sayının artması bekleniyor.

İspanya'daki merkezler ise yabancılar kanununa aykırı şekilde giderek artan sayıdaki göçmenleri dolup taşan hapishanelerde tutarak seyahat özgürlüğünü kısıtlıyor. Kasım ayında İspanya sahiline ulaşan Nijeryalı 500 göçmen Malaga'da Ocak ayına kadar yapımı devam eden bir cezaevine gönderildiler. İspanya kanunlarına göre göçmenlerin tutuldukları işlem merkezlerinin hapishaneler olmaması gerekiyor.

Fuster'in açıklamalarına göre ülkede göçmen nüfusu zaten halihazırda gelenlerden çok daha fazla. Sahara altı ülkelerden gelen insanların çoğu uzun dönemli yerleşimciler olarak geniş gruplar halinde İspanya'da yaşamakta ve İspanya kimliği edinen çok sayıda göçmen de var.

EN FAZLA GÖÇ SURİYE'DEN

Frontex, Batı Akdeniz yolunun genellikle Cezayir ve Fas'tan gelenlerce kullanıldığını belirtiyor. Bununla birlikte yine Sahara altı çatışmalardan kaçanlar da göç edenlere katılmış durumda. 2015'den bu yana Batı Akdeniz'i kullanan sığınmacıların büyük bir kısmını ise Suriyeliler oluşturuyor.

Haber Ara