Dolar

42,5142

Euro

49,5543

Altın

5.774,74

Bist

10.958,62

İslam Ordusu: 125 Esed askeri öldürüldü

Suriye’nin başkenti Şam’ın kırsalında etkin olan muhalif grup İslam Ordusu, Doğu Guta’daki çatışmalarda 125 Esed askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2017-07-03 16:51:37

İslam Ordusu: 125 Esed askeri öldürüldü

Suriye'nin güneybatı kesiminde yer alan başkent Şam'da operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Bölgedeki en etkin muhalif grup olan İslam Ordusu (Ceyş'ul İslam) Haziran ayındaki operasyonun bilançosunu açıkladı.

Yapılan açıklamaya göre Esed güçlerine karşı Şam-Humus uluslararası otoyolu ve Doğu Guta'ya bağlı Reyhan ve Harzame cephesindeki çatışmalarda 125 Esed askeri öldürüldü. Buna ek olarak 2 tank, 2 BMP zırhlı araç, 1 buldozer ve Rus yapımı köprü kuran 1 askeri araç imha edildi.

Diğer taraftan bölgede etkin olan bir diğer muhalif grup Feylak'u Rahman da Zamalika cephesindeki çatışmalar sırasında Esed'e ait iki tank imha etti.

Çatışmaların yaşandığı Doğu Guta bölgesi yaklaşık 6 yıldır Esed'in kuşatması altında tutuluyor. Bölgedeki muhalifler tüm zorluklara rağmen Esed, İran ve Rusya'ya direnerek ayakta durmayı başarıyor.

Kaynak: Timeturk

Abbas
Bumanyaklar nerdencikti sapiklardan ordumu olurmus islam ordusu olsa olsa bun hayvan ordusu olurlar gavurunsilahiyla musluman vuran hayinlar
Anti-şer
Esed ailesi , Suriyenin en güzel yerlerini İsraile verdi... vazifesi de o idi. Şimdi onların işi bitti. Her fırsatta vuruyor... İsrailin ortadoğu da hiç bir dostu yok. Düşene çakar... Suriye'de esedin bukadar ayakta kalma sebebi de israil. Eğer Esed düşeysdi ihvan gelecekti... şimdi ki tek gaye Suriyeyi bölmek , parçalamak. Allah hakiki muhaliflere yardım eylesin
Ahmet
Şeytan ordusu olmasın? İslam ordusu olsa İsrail bir defa da onu hedef alırdı.

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Mezarlıktaki esrarengiz taş

Haber Ara