Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Araştırma: Pandeminin küresel maliyeti 8,8 trilyon dolar

Araştırma şirketi Gallup, çalışanların pandemi sonrası üretimde çok büyük darbe aldığını açıkladı. Araştırmaya göre sadece ABD'deki mutsuz işçilerin ülke şirketlerine maliyeti 1,9 trilyon dolar.

3 Ay Önce Güncellendi

2024-01-26 20:59:08

Araştırma: Pandeminin küresel maliyeti 8,8 trilyon dolar

Araştırmada ortaya konulan şaşırtıcı rakamın, pandemi sonrasında daha fazla Amerikalının işverenlerinden kopmuş hissetmesinden kaynaklandığına işaret ediliyor.

Gallup'un anketlerinden elde edilen katılım hacmi on yıldır istikrarlı bir şekilde artarken, bu katılım pandeminin ilan edildiği yıl olan 2020'de zirveye ulaştı.

Geçtiğimiz birkaç yıldaki kısıtlamalar, işyerlerindeki memnuniyeti azaltırken, araştırmaya cevap veren çalışanlar kendilerinden ne beklendiğini açıkça bilmediklerini söyledi.

Gallup'un işyeri uygulamalarından sorumlu baş uzman Jim Harter, motive olmuş çalışanlara sahip olmanın "kuruluşlar için önemli olan birçok farklı sonuçla" bağlantılı olduğunu söyledi.

KÜRESEL MALİYET 8.8 TRİLYON DOLAR

Araştırma, Amerika'nın işgücüne ilişkin kasvetli bir tablo çiziyor. Ankete katılanların yalnızca üçte biri işleriyle meşgul olduklarını söylerken, katılımcıların yarısı minimum çaba içinde olduğunu ifade ediyor; bu durum ise "sessizce terk etmek" şeklinde tanımlanıyor.

Gallup, bir çalışanın işe bağlı olmamasının ve üretkenliğin azalmasının dolar değeri karşılığını dikkate alarak küresel maliyeti de hesapladı. Şirket, küresel ekonomiye olan genel darbenin ise tahmini olarak 8,8 trilyon dolar olduğunu açıkladı.

Yönetim alanında birçok kitabın yazarı olan Harter, şirketleri, çalışanların katılımının "insanlar için güzel şeyler yapmanın" ötesine geçtiğini görmeleri konusunda uyardı.

Harter, "çalışanlar yaptıklarının kendilerinden daha büyük bir hedefle bağlantılı olduğunu hissetmek istiyor." dedi.

Bu durumu düzeltmek için haftalık bireysel kontroller ve iş arkadaşlarıyla nasıl çalışacakları konusunda rehberlik öneren Harter, çalışanlara birbirleriyle nasıl işbirliği yapacakları söylendiğinde rol netliğinin %50'nin altından yaklaşık %80'e yükseldiğine dikkat çekti.

Bu sonuca ilişkin değerlendirmede bulunan Harter, "Bu tür bir strateji özellikle genç çalışanlar için gerekli, çünkü onların daha tatmin edici bir iş-yaşam dengesi arayışı içinde iş değiştirme ihtimalleri çok daha yüksektir." ifadesini kullandı.

Harter ayrıca, "Yeni iş gücü arasında, gelişimlerini gerçekten düşünen koç-yönetici tipinin daha fazla aktif olması yönünde kesinlikle beklenti var. Sadece farklılık olarak değil, hayatlarını iyileştirmek için çalışma talep ediyorlar." uyarısında bulundu.

Kaynak: Bloomberg

 

Haber Ara