Dolar

32,4726

Euro

34,8402

Altın

2.451,54

Bist

9.867,11

Cerattepe'de 'maden' müdahalesi

Güvenlik güçleri, çevreye zarar vereceği gerekçesiyle Artvin Cerattepe bölgesinde maden çıkarılmasına engel olmak isteyen gruba yeniden müdahale etti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-17 12:46:57

Cerattepe'de 'maden' müdahalesi

Al Jazeera'de yer alan habere göre: Güvenlik güçleri, çevreye zarar vereceği gerekçesiyle Cerattepe'de maden çıkarılmasına engel olmak isteyen gruba yeniden müdahale etti. CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan da Artvin Valiliği önünde oturma eylemi ve açlık grevine başladı.

Artvin Cerattepe bölgesinde 38 hektar alandaki "Bakır ve Açık Ocak Altın İşletme Projesi" kapsamında, Cengiz Holding'in çalışmalara başlamak üzere olduğunu duyan protestocu grup, dün güvenlik güçlerinin müdahalesine rağmen bölgeden ayrılmadı. Sabahın ardından geceyi de Çamlık Mahallesi mevkiinde geçirdi. Grup, yaklaşık 200 araçla Cerattepe bölgesine giden yolu kapattı.

Bu sabah günün ağarmasıyla güvenlik güçleri, yola park edilen araçları çekici yardımıyla yoldan kaldırdı. Yaklaşık 2,5 saatlik çalışmanın ardından güvenlik güçleri, yolları kapatan gruptakilerin dağılmasını, aksi takdirde müdahale edeceklerini söyledi.

Grubun dağılmaması üzerine polis, biber gazıyla müdahale etti. Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan'ın da aralarında bulunduğu bazı kişiler gözaltına alındı.

Gruptakilerin bazıları yoldaki barikatları ateşe verdi ve yolun üst tarafından kayaları yuvarlayarak yolu trafiğe kapattı. Bazı kişiler ise polise taş atarak karşılık verdi.

Olay yerindeki sağlık ekipleri, gazdan etkilenen vatandaşlar ile taş atılması sonucu yaralanan güvenlik güçlerine müdahale etti.

CHP'Lİ VEKİLDEN AÇLIK GREVİ

bayraktutan-facebook 

Salı günü maden çıkarılmasını protesto etmek için Kafkasör Yaylası Cerattepe bölgesindeki gösterilere katılan CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, bugün de Artvin Valiliği önünde oturma eylemi ve açlık grevine başladı.

Bayraktutan, sosyal medya hesapları üzerinden açıklama yaptı. “Artvin Cerattepe'de yaşanan olağanüstü olayları ve hukuk dışı uygulamaları protesto etmek için; Artvin'de kan akmadan, insanlar zarar görmeden yaşanan vahşet bitsin diye oturma eylemine ve açlık grevine başladım” ifadelerini kullandı.

Cerattepe'de maden çıkarmak isteyen Cengiz Holding yetkililerinin, asker ve polis eşliğinde zırhlı araçlarla dün bölgeye gelişinde gerginlik çıkmıştı. Madeni protesto eden göstericilere gaz ve copla müdahale edilmişti. CHP'li Uğur Bayraktutan da polisin sıktığı biber gazından etkilenmişti.

Haber Ara