Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Cerablus'un yeni çadır kenti kapılarını açmaya hazırlanıyor

IŞİD'den temizlendikten sonra nüfusu 10 katına çıkan Cerablus'a göç eden Suriyelilerin kış aylarında sıkıntı yaşamaması için yapımına başlanan yeni çadır kent, kapılarını misafirlerine açmaya hazırlanıyor.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-10-29 12:26:12

Cerablus'un yeni çadır kenti kapılarını açmaya hazırlanıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince Suriye'nin kuzeyinde tehditlere karşı yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında Özgür Suriye Ordusunca IŞİD'den arındırılan Cerablus'ta, hayat normale döndü.

Artan nüfusla çarşı ve pazarlarında insan yoğunluğunun dikkati çektiği ilçede, Cerablus Meclis Başkanlığı her geçen gün artan göç talebi nedeniyle harekete geçti. 

Şu an inşaat halindeki evlerde, kullanılmayan binalarda kalan göçmenlerin, kış mevsiminde sıkıntı yaşamasının önüne geçmek isteyen ekipler, ilçenin eski stadyumunu çadır kente dönüştürmek için kolları sıvadı.

IŞİD tarafından çevresindeki duvarları tahrip edilen stadyumu temizledikten sonra hangar çadırlar yerleştiren meclis ekibi, Türkiye'den gelen yardımlarla çadır kent kurulumunu büyük oranda tamamladı.

BİN 200 KİŞİNİN BARINMASI BEKLENİYOR 

Cerablus Meclis Başkanı Muhammed Habeş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önceden hayalet kenti andıran ilçenin artık yaşanabilir bir hale geldiğini söyledi.

Cerablus'un cazibe merkezi haline geldiğini vurgulayan Habeş, "Türkiye'nin yardımlarıyla bu çadır kentte 10 güne kadar misafirleri kabul etmeye başlayacağız. Allah'ın izniyle burada yaklaşık bin 200 kişinin barınmasını bekliyoruz." diye konuştu.

Habeş, çadır kente yerleştirilecek halkın sosyal hayattan kopmaması için de bir dizi çalışma gerçekleştirileceğini dile getirdi.

Haber Ara