Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

Cenevre'deki Yemen müzakereleri

Cenevre'deki Yemen müzakereleri

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-18 21:30:42

Cenevre'deki Yemen müzakereleri
Yemen Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Başbakan Halid Mahfuz Bahhah, Yemen yönetiminin Cenevre'ye iyi niyetlerle gittiğini, hükümetin diyaloğa devam edeceğini belirtti.

Bahhah, Mısır'ın başkenti Kahire'de Arap Birliği Daimi Temsilciler Toplantısı'nın ardından basına yaptığı açıklamada, Cenevre'deki müzakerelere ve Husilerin, dün müzakerelere katılan hükümet delegasyonu üyelerinden Abdulaziz Cebbari'nin düzenlediği bombalı saldırıya ilişkin "Yemen yönetimi, Cenevre'ye iyi niyetlerle gitti. Hükümet, savaşa değil diyaloğa devam edecek" dedi.

Müzakerelere dair Bahhah, "Hala görüşülmekte olan bazı lojistik meseleler var. Diğer tarafın 22 kişiyle temsil edilmesi mümkün değil. Bu sayının Yemen'e sorunlar çözülmüş olarak dönülmesi için 7 ile sınırlanmasını temenni ediyoruz" diye konuştu.

İran ile ilişkiler hakkında Bahhah, "Tahran, diğer ülkelerde olduğu gibi Yemen'deki durumlara da uzak değil. İran olduğu gibi kalmaya devam edeceği gibi Yemen de olduğu gibi kalmaya devam edecek. Hükümetin görevi şu an aralarında İran'ın da olduğu çeşitli ülkelerin dostluğuyla iyi bir gelecek için çalışmaktır" ifadelerini kullandı.

Geçen Pazartesi günü Yemenli taraflar arasında ülkedeki krize çözüm bulmak amacıyla Cenevre'de Birleşmiş Milletler gözetiminde müzakereler başlamıştı.

Dün Husiler, Cenevre'de düzenlenen müzakerelere katılan hükümet delegasyonu üyelerinden Abdulaziz Cebbari'nin evine bombalı saldırı düzenlemiş, saldırı sırasında evde kimsenin bulunmadığı ifade edilmişti.

Haber Ara