Dolar

32,3223

Euro

35,0757

Altın

2.281,81

Bist

9.007,88

Cemil Bayık CHP'ye seslendi: Gerçek demokrat ve samimi ulusalcılar...

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Cemil Bayık, Azadiya Welat ve Yeni Özgür Politika gazeteleri için bir yazı yazdı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-19 14:27:49

Cemil Bayık CHP'ye seslendi: Gerçek demokrat ve samimi ulusalcılar...

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Yazıda Erdoğan'ı eleştiren Bayık, CHP'ye de bri çağrı da bulundu.

İşte Bayık'ın o yazısındna ilgili bölüm:

DİKTATÖR ELEŞTİRİSİ

"Tayyip Erdoğan faşist diktatörlüğünü kurmak için Türkiye'yi bölünmekten kurtarıyoruz yalanını atıyor. Kendisi Türkiye'ye bir operasyon yaptığı halde 'Türkiye'ye operasyon yaptırmayız ve böldürmeyiz' diyerek faşist güçleri yanına alarak amacına ulaşmayı hedefliyor."

"CHP DE GÖRMELİ"

"Erdoğan şimdi Kürt düşmanlığı üzerinden faşist güçleri ve tüm Kürt düşmanlarını yanına alarak hegemonya kurma amacına ulaşmak istiyor. Her gün Kürtlere saldırması, HDP'yi hedeflemesi, kendisini vatan kurtarıcısı göstermesi tamamen bu amaçla ilgilidir. Türkiyeli tüm demokrasi güçleri, hatta kendine Kemalist diyen güçler de bunu görmelidirler. CHP de bu gerçeği görmelidir."

"DEMOKRATİK ULUSÇULUK"

Yazısına "CHP ve gerçekten demokrat ve samimi ulusalcılar şunu görmelidir; Kürtleri yok ederek yeni bir Türkiye yaratmak mümkün değildir" şeklinde devam eden Bayık, "Bu politika Türk halkına da Türkiye'ye de hizmet etmiyor. Demokratik ulusçuluğa dönülmeli, yeni Türkiye demokratik temelde birlikte yaratılmalıdır. Demokratikleşme ve yerel demokrasi içinde Kürtlerle birlikte yeni Türkiye kurulabilir. Böylece Türkiye'nin birliği güçlenir, güçlü Türkiye gerçekleşir; Ortadoğu'yu demokratik karakteriyle etkiler" dedi.

Haber Ara