Dolar

32,4652

Euro

34,8281

Altın

2.452,43

Bist

9.891,91

Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı ile görüştü.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-09 12:01:34

Çavuşoğlu, Lavrov ile görüştü

TİMETURK  HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ile görüştü.

Görüşmede Suriye merkezli bölgesel konular ele alındı.

RUSY'DAN GELEN HABERLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'nin 45. BAşkanı Donald Trump ile "olumlu" seyreden telefon görüşmesi sonrasında CIA Direktörü'nün Türkiye'yi ziyaret edeceği konusunda karar kılınmıştı. Bu haberler sonrasında Rusya'dan bazı açıklamalar geldi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisi Aleksandr Botsan-Harçenko, Fırat Kalkanı Operasyonu için "Şam rejiminin onayı şart" dedi.

Harçenko aynı açıklamasında Türkiye'de faaliyet gösteren PKK ile Suriye'nin kuzeyinde faaliyet gösteren PYD'yi terörist örgütler olarak görmediklerini açıkladı.

SON YAŞANAN GELİŞMELER

PYD'nin bölgedeki silahlı gücü YPG'ye ABD tarafından zırhlı araç ve silah yardımında bulunulmuştu. Pentagon'un "Biz Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içerisindeki Arap unsurlara göndermiştik" diyerek doğruladığı araç ve silahlar sahada da görüntülenmişti. Yaşanan bu gelişme sonrası gündeme gelen en önemli soru ise "Bu mühimmatların PKK tarafından Türkiye'de kullanılmasıydı."

Bu konuda da IŞİD karşıtı koalisyonun ABD'li Albayı John Dorrian "Olabilir" açıklamasında bulunmuştu.

PKK-PYD-YPG konusunun yanı sıra Fırat Kalkanı Kapsamında dün Türk Silahlı Kuvvetleri ve ÖSO güçleri El Bab'ın merkezine girmişti. Esed rejimi güçlerinin de şehre yöneldiği Başbakan Binali Yıldırım tarafından doğrulanmıştı. Konu ile ilgili yapılan açıklamada Yıldırım, "Koalisyon güçleri, Türk Hava Kuvvetleri unsurları ve Rusya" ile koordinasyon halinde olunduğunu bir karşılaşma ya da çatışma yaşanmaması için gayret gösterildiğini belirtmişti.

Haber Ara