Dolar

32,5084

Euro

34,8640

Altın

2.450,82

Bist

9.885,35

Burken el-Fırat Tel Abyad'ı terk etti

Tel Abyad operasyonunda PYD güçlerine destek veren Burkan el-Fırat güçleri yaşanan ihtilaf sonrası Tel Abyad'dan ayrıldı.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-16 17:04:28

Burken el-Fırat Tel Abyad'ı terk etti

Suriye'nin Rakka vilayetinin Türkiye sınırındaki Tel Abyad ilçesini ABD desteği ile ele geçiren PYD güçleri ve bu gruba destek veren Arap kökenli bazı muhalif gruplar arasında görüş ayrılığının çıktığı bildirildi.

ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerinin hava şemsiyesiyle IŞİD'in kontrolündeki Tel Abyad ilçesini dün ele geçiren PYD güçleri, Kürt nüfusun yoğun olduğu Haseke vilayeti toprakları ile Halep vilayetinin Kobani ilçesini coğrafi olarak birbirine bağlamıştı.

Tel Abyad operasyonunda PYD güçleri dışında bazı muhalif Arap unsurlar da destek vermişti. Ancak, operasyona katılan Arap unsurlardan alınan bilgiye göre, Burkan el-Fırat güçleri ile PYD arasında ihtilaf çıktı.

Yerel kaynaklar, Rakka Devrimcileri, Fecru'l Hurriyye'ye bağlı Şemsu'l Şimal, gibi bazı grupların çatı örgütü olan Burkan el-Fırat, Arapların Tel Abyad'da yerlerinden edilmesine ve ilçedeki nüfus kompozisyonunu değiştirmesine karşı çıktığını belirtiyor.

Bunun üzerine PYD, Burkan el-Fırat güçlerinin Tel Abyad'ı terk etmesini istedi.

Burkan el-Fırat Tel Abyad'ı terk etti

Örgütün çatısı altındaki grupların saha komutanlarından edinilen bilgiye göre Burkan el-Fırat güçleri büyük ölçüde Tel Abyad'ı terk ederek Kobani'ye döndü.

Liva el-Suvvaru'l Rakka, Fecr'ul Hurriyye tugaylarına bağlı Şemsu'l Şimal taburları, Seraya Cerablus, Liva Cebhetu'l Ekrad, Suvvar Umunaa er-Raka, El-Kasas Ordusu, Liva El-Cihad Fi Sebilillah grupları IŞİD'e karşı savaşmak için "Burkan El Fırat" adıyla birleşmişti.

Haber Ara