Dolar

32,4379

Euro

34,7865

Altın

2.449,97

Bist

9.923,10

Bunu deneyimlemeliyim diyeceğiniz 10 efsane tren rotası

Trenle seyahat etmeyi sevenler birleşin! Dünyadaki en güzel tren rotaları listesini sizler için hazırladım!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-11-03 14:35:41

Bunu deneyimlemeliyim diyeceğiniz 10 efsane tren rotası

Trenle yolculuk etmenin farklı bir keyfi var. Kamaranızda rahat rahat oturup, ister dışarı izleyin, dilerseniz kitap okuyun. Canınız sıkıldığında kalkın biraz yürüyün. Diğer yolcularla muhabbet edin. Bütün bunları yapabileceğiniz diğer bir toplu taşıma bulmak mümkün değil. Üstelik dünyada o kadar güzel tren rotaları var ki, insanın içi açılıyor doğrusu. Bu yüzden biz de araştırdım, dünya tren yolu haritası içerisinden en güzel 10 rotayı sizin için çıkardım! Buyursunlar efendim:

Sri Lanka Demiryolu

Sri Lanka'nın sömürge zamanlarından kalma bu tren yolu esasen çay taşımacılığı için inşa edilmiş. 130 km'lik bu rota, sizi Sri Lanka'nın mistik topraklarında pek tatlı bir yolculuğa çıkaracak!

Ghan Hattı, Avusturalya

1900'lü senelerin başında dünyada demiryolu ulaşımı anlamında önemli gelişmeler yaşandı ve Ghan hattı da bunlardan biri. İlk seferini 1929 senesinde gerçekleştiren ekspres, kıtayı kuzeyden güneye kat etmekte ve size 3 günlük harika bir yolculuk vadetmekte.

Glacier Ekspresi, İsviçre

İsviçre Alpleri'nde rüya gibi bir yolculuk istiyorsanız buyrun gelin, Glacier Ekspresi'ne. 300 kilometreyi, 8 saatte kat ederek dünyanın en yavaş treni olma ünvanına sahip. Ama bu sayede, dağ göllerini,zirveleri ve şelaleleriyle harika manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Trans Sibirya

Dünyanın en meşhur ve en uzun tren rotasına hoşgeldiniz. Tam olarak 14 gün süren bu yolculukta 12 000 kilometre kat ediyorsunuz ve Sibirya'nın doğal güzelliklerinin tadına varıyorsunuz.

 deepnature-1214-1545221865 

Shinkansen, Japonya

Dünyanın en hızlı treni nerde derseniz Japonya'da deriz! Süpermen'den hızlı bu trenler saatte 581 kilo metre yol alabiliyor. Hızlı tren bilgi birikimi yaşamak isteyenleri böyle alabilirim. Manzaranın tadını çıkarabilir misiniz bilemem ama keyif alacağınız kesin!

Venedik Simploo – Orient Ekspress

Orient Ekspress tren turu da dünyanın en meşhur rotaları arasındadır. Bahsettiğimiz rota ise Venedik ile İstanbul arasında olup, size şahane bir Avrupa ve Balkanlar turu tattıracaktır. Bilet fiyatları dudak uçuklatabilir, ama bu sayede 1920'lerden kalma vagonlarda seyahat ederek nostalji yapabilirsiniz. 

Doğu Ekspresi, Türkiye

Bahsetmezsem ayıp olurdu değil mi? Tren turları Türkiye içinde bir hayli popülerleşmekte ve muhtemelen en popüleri de Ankara – Kars arasında 25 saat süren Doğu Ekspresi. Memleketimizin çeşitli güzelliklerini görmek için iyi bir fırsat olduğu gibi, leziz Kars yemeklerini yemek için de farklı bir bahane.

Pride of Africa

Afrika'nın gururu denilen bu tren, en lüks ve romantik tren rotalarından birisi olarak anılıyor. Cape Town'dan başlıyıp, 6000 kilometre yol kat ederek, size enfes bir Afrika seyahati sunuyor. Afrika tutkunları için vazgeçilmez bir tutku olacaktır.

Dorube Ekspresi

Prag'dan İstanbul'a uzanan rüya gibi bir yolculuk. Balkan tren yolu haritası için vazgeçilmez. Bu trende, kabin görevlilerinin ikram ettiği çeşitli çayların eşliğinde manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Tren, Macaristan başbakanına ait ve retro görüntüsüne rağmen bir hayli bakımlı.

Hiram Bingham Ekspresi

Curzo'dan Machu Pichu'ya, 3 saat süren eğlenceli bir yolculuk. İçerisinde bar ve canlı müzik alanı da mevcut olduğundan, bir hayli keyifli vakit geçirebilirsiniz. Machu Pichu gibi muhteşem bir yeri görmek de cabası. Eksprese, Machu Pichu'yu keşfeden kaşif Hiram Bingham'ın ismi verilmiş.

Değerli Timetürk okuyucuları treniniz istasyondan hareket ederken, kafanızı camdan çıkarıp mis gibi umut kokan havayı koklamayı da unutmayın!

Hazırlayan: Özlem Akçin (Özlem Keşifte)

Haber Ara