Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

Brezilya

Brezilya Güney Amerika'da yer alır ve başkenti Brasília'dır.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-17 14:43:27

Brezilya

Güney Amerika kıtasında yer alan Brezilya, kıtanın en büyük ülkesidir. Başkenti Brasília'dır. En büyük olmasından dolayı nüfusu fazladır. Bu yüzden kıtanın en kalabalık ülkesi olarak da bilinir.

ÇOK SAYIDA SINIR KOMŞUSU

Atlas Okyanusuna uzun bir kıyısı vardır. Sınır komşuları ise oldukça fazladır. Bunlar arasında Arjantin, Bolivya, Peru gibi birçok Güney Amerika ülkeleri bulunmaktadır.

NÜFUS 202.768.562 KİŞİ

2014 yılında yapılan nüfus sayımına göre 202.768.562 kişi yaşamaktadır. Aynı zamanda ülkenin yüzölçümü toplam 8.515.767 kilometrekaredir. Resmi dilleri Portekizce' dir. Ülkenin en kalabalık şehri Sao Paulo' dur.

SICAK İKLİM

Brezilya tropik bir iklime sahiptir. Yazlar gerek doğu bölgesinde gerekse kuzey doğu bölgesinde sıcak geçmektedir. Kışlar ise kıyı bölgeler de oldukça düşüş gösterir. Dağlık alanlar daha fazla soğuk olurken, güney kısımda nemli bir hava mevcuttur.

SANAYİNİN KALBİ SAO PAULO

Ülkenin sanayi merkezi ise Sao Paulo olarak bilinir.

YAYGIN DİN HRİSTİYANLIK

Bölgede yaşayan bireylerin çoğunluğu katolik dinine mensuptur. Geri kalan kısmında protestan, müslüman ve musevilerdir.

SPOR MERKEZİ

Dünya çapında başarılar elde eden Brezilya spor alanında oldukça gelişmiştir. Özellikle dünya futboluna önemli isimler kazandırmıştır.

PARAGUAY'LA ORTAK ÇALIŞMA

Paraguay ve Brezilya ülkelerinin ortaklaşa yapmış olduğu bir çalışma bulunmaktadır. Bu çalışma dünyanın en büyük hidroelektrik santrallerinden biri haline gelmiştir.  

ARAUCARİA TEHLİKEDE

Brezilya'nın  neredeyse yarısı ormanlık alanlarla kaplıdır. Güney kısımda ve yüksek yerlerde olan Araucaria ağacı inşaat kerestesi olarak kullanılır. Gelişme hızla devam eden Brezilya da bu ağaçlara yönelik kesimler fazlasıyla yapıldığı için nesli tükenme tehlikesi altına girmiştir.

Haber Ara