Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

'Bir milyon genç Barack Obama istiyoruz'

Amerika eski Başkanı Barack Obama, “insanlığın gelişimi” için “bir milyon genç Barack Obama” oluşturmak istediklerini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-27 21:59:53

'Bir milyon genç Barack Obama istiyoruz'

ABD eski Başkanı Barack Obama, “insanlığın gelişimi” için “bir milyon genç Barack Obama” oluşturmak istediklerini söyledi.

The Guardian'ın haberine göre Tokyo'da kar amacı gütmeyen bir konferansta konuşan Obama, Obama Vakfı ile “gençler ve geleceğin liderleri için projelerinde birbirlerine danışacakları bir platform” oluşturabilir" dedi. "Bunu başarırsam yüzlerce ve binlerce genç Barack ve Michelle Obama'lar oluşturabilirim" diye konuştu.

“March For Our Lives”, "Hayatlarımız İçin Yürüyüş" adıyla Amerika'da daha sıkı bir silahlanma kontrolü için yürüyen öğrencileri de destekleyen Obama, ülkede silah şiddetinin durdurulması yönünde bir değişikliğe ihtiyaç olduğundan da bahsetti. Kendisi ve eşi Twitter üzerinden 24 Mart yürüyüşünü destekledi.

Obama, Kuzey Kore'nin şimdiye kadar uluslararası normların dışında kalması ve dünyanın geri kalanıyla bağlantılı olmaması nedeniyle büyük bir tehdit olduğu yorumunu yaptı.

Amerika'ya dönmeden önceki son durağı Japonya olan Obama, öncesinde Singapur, Yeni Zelanda, Avustralya'yı da ziyaret etti.

Eski Başkan Obama'nın, Trump'ı eleştirirken ihtiyatlı davrandığı ancak Müslüman ağırlıklı ülkelere seyahat yasağı ve Charlottesville'de kendisine karşı gelen protestocuları Neo-Naziler olarak nitelendirmesi gibi konularda farklı davrandığı belirtildi.

Haber Ara