Dolar

32,4516

Euro

34,7890

Altın

2.443,61

Bist

9.941,59

Bir mahalle şarbon şüphesiyle karantinaya alındı

Gölcük'te bir mahallede bulunan besicilik alanları karantinaya alındı. Karantinaya alınan yerlerde bulunan hayvanlar aşılanmaya başlandı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-08 22:11:27

Bir mahalle şarbon şüphesiyle karantinaya alındı

Kocaeli ilinin Gölcük ilçesinde bulunan bir besicilik alanı şarbon şüphesiyle kartantinaya alındı. Geniş önlemlerin alındığı alanda bulunan hayvanların aşılanması işlemine devam ediliyor. Konuya ilişkin kaymakam tarafından da açıklama yapıldı. 

Kaymakam Mustafa Altıntaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün tedbir amacıyla Lütfiye Mahallesi'ndeki besicilik işletmesinde önlem aldığını söyledi.
Bölgelerinde söz konusu virüsle alakalı herhangi bir hastalığın olmadığına vurgu yapan Altıntaş, "Bizim bölgemizde ne hastamız ne bu konuyla ilgili bir müracaatımız ne de ölen bir hayvanımız var. Yaptığımız çalışma tedbir amacıyla yapıldı. Bizim aşılamalarımız var, bunlar devam ediyor. Şarbona karşı her zaman tedbirler alınıyor, şu anda aşılama devam ediyor. Herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Karantina üç hafta devam edecek" diye konuştu.

 

Haber Ara