Dolar

32,2081

Euro

34,8604

Altın

2.444,95

Bist

10.218,58

'Bir çocuk sesinden nedeniyle Sur operasyonu 15 gün ertelendi'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Zeytin Dalı Harekatı’nda sivil kayba neden olmamak için dikkatle ilerleyen TSK ve ÖSO askerlerinin hassasiyetine ilişkin konuşurken, Sur operasyonu sırasında yaşanan bir olayı anlattı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-25 11:43:30

'Bir çocuk sesinden nedeniyle Sur operasyonu 15 gün ertelendi'

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Konferans Salonu'nda, Türkiye'deki 185 üniversitenin rektörü, siyasal bilimler fakültelerinin dekanları, uluslararası ilişkiler bölümlerinin başkanları ve konuyla ilgili akademisyenlere, “Türkiye ve Dünya Güvenlik Politikaları ve Eğitim” konulu konferans verdi.

"BİR ÇOCUK SESi NEDENİYLE SUR OPERASYONU 15 GÜN ERTELENDi"

Operasyonlardan fotoğraflar paylaşan Akar, “Operasyonları belki 15 gün önce bitirebilirdik, belki bir ay önce bitirebilirdik, Afrin, il ve ilçeler dahil. Bir çocuk sesinden dolayı Sur operasyonu 15 gün ötelendi” dedi. Bir uzman çavuşun Sur'daki bölük komutanına “Bir çocuk sesi duydum, burada bir aile olabilir” dediğini aktaran Akar, o sırada ateş edip orayı bir anda tahrip etmenin mümkün olduğunu ancak çocuk olabilir endişesi ile çok ince, çok sabırlı bir çalışma yürütüldüğünü anlattı.

Haber Ara