Dolar

32,4643

Euro

34,6970

Altın

2.435,69

Bist

9.915,62

Binali Yıldırım'dan Gül ve Davutoğlu açıklaması

Kanal D, CNN Türk ortak yayınında soruları cevaplayan Başbakan Binali Yıldırım'a Gül ve Davutoğlu soruldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-01 21:03:25

Binali Yıldırım'dan Gül ve Davutoğlu açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Ak Parti hükümetlerinde görev yapan bakanlarla parti genel merkezinde düzenlenen toplantıya katılmamaları ile dikkat çeken Abdullah Gül ve Ahmet Davutoğlu, Başbakan Binali Yıldırım'a soruldu.

Ahmet Hakan'ın bugünkü köşesinde yazdığı "Abdullah Gül'ün olası oyu" ile ilgili hatırlatma yapan Hakan Çelik, Gül ve Davutoğlu'nu kast ederek, "Ne oy kullanacaklarına dair bir bilginiz var mı?" diye sordu..

Başbakan bu soruya şu şekilde cevap verdi:

GÜL ve DAVUTOĞLU NE 

- Benim, başkasının oyu hakkında hüküm vermem çok büyük nezaketsizlik olur.

Bu yönde bir şey ifade ettiler mi size?

- Ben sormadım ki.

Bir destek ifadesinde bulundular mı?

- Kimseye oyunun rengini sormadım. Biz sadece 'evet' vermenin ülkenin geleceği açısından önemli olduğunu, 'evet'in ne anlama geldiğini, ülkemize neler kazandıracağını anlatıyoruz.

"DAVUTOĞLU DESTEKLİYOR"

- Ahmet Bey (Davutoğlu), anayasa görüşmelerinde, komisyonda, mecliste destekledi.

"BİZ YOL ARKADAŞIYIZ"

- Biz yol arkadaşıyız. Biz beraber yola çıktık Hakan Bey. Abullah Bey bu partinin kurucularındandır. Ahmet Bey sonradan dahil olmuştur. Ben partinin kurucularındanım. Dolayısıyla bizim yol arkadaşlığımız  belirli bir süreye göre değildir. Bu yol arkadaşlığı ahirete kadar gider. Ahirette de biz yol arkadaşıyız. Zaman zaman hepimizin hataları olur. Yanlışları olur. Ama hiç bir arkadaşımız bu yol arkadaşlığına, bu davaya bilerek ihanet etmemiştir, etmez de. Ak Parti'nin farkı da bu. Eski-yeni yok Ak Parti'de. Bu yolda beraber yola çıkmışsak, her zaman beraber yürümeye gayret ediyoruz. Mesele memleket meselesi olunca gerisi teferruat.

Haber Ara