Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

Binali Yıldırım: Buckingham Sarayı bombalanmış olsa bizi anlardınız

Başbakan Yıldırım, BBC muhabirinin 'Ama biz İngiltere'de insan haklarına aykırı olan kanunlar çıkarmıyoruz' sözleri üzerine, 'Ya siz darbe girişimi yaşamış olsaydınız? Buckingham Sarayı bombalanmış olsa?' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-28 08:58:02

Binali Yıldırım: Buckingham Sarayı bombalanmış olsa bizi anlardınız

Başbakan Binali Yıldırım İngiltere'nin başkenti Londra'da BBC World'de Lucy Hockings'in sorularını yanıtladı.

"BUCKİNGHAM SARAYI BOMBALANMIŞ OLSA BİZİ ANLARDINIZ" 

Yıldırım, BBC muhabirinin "Ama biz İngiltere'de insan haklarına aykırı olan kanunlar çıkarmıyoruz" sözleri üzerine, "Ya siz darbe girişimi yaşamış olsaydınız? Buckingham Sarayı bombalanmış olsa? Böyle bir şeyle karşılaştınız mı? Böyle bir şey yaşamış olsanız, bizi anlardınız. Ben dostlarımızın empati yapmasını istiyorum" şeklinde konuştu.

"BİZİ SUÇLAYANLAR 15 TEMMUZ'U DA DÜŞÜNMELİLER"

Yıldırım, "ABD ile onun darbe girişimiyle olan bağlantısını gösteren delil paylaştınız mı" sorusuna karşılık, "Evet. Bizim için her şey çok açık. Hiçbir tereddüdümüz ve şüphemiz yok" dedi.

Türkiye'de on binlerce kişinin yakalanıp hapse atıldığı yönündeki eleştirilere karşılık ise Başbakan Yıldırım, "Bu suçlamaların var olduğunu biliyorum. Ancak bizi böyle suçlayanlar, 15 Temmuz'da olanları düşünmeliler. Meclis binamız bombalandı. 250 masum insan bombalarla öldürüldü. 2 bin 194 kişi de ciddi şekilde yaralandı. Biz bu suçu işleyenleri bulmak zorundayız. Şu anda Türkiye'deki durum bu. Biz kanıt olmadan hiçbir insanı tutmuyoruz. Türkiye hukukun üstünlüğünün olduğu bir ülkedir." yanıtını verdi.

 

Haber Ara