Dolar

32,2176

Euro

34,7051

Altın

2.447,34

Bist

10.281,23

Beşiktaş'tan takdir edilecek proje

Yapımı devam eden Vodafone Arena'da görme engelli taraftarlarda düşünülerek onlar özel bir tribün inşa ediliyor.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-28 09:57:54

Beşiktaş'tan takdir edilecek proje

Beşiktaş yine farkını ortaya koydu ve sadece bir futbol kulübü olmadığını bir kez daha ispatladı. Yapımı devam eden ve bitmesi dört gözle beklenen Vodafone Arena hem Beşiktaş'ın hem de Türkiye'nin yüz akı olacak şekilde yapılıyor.

Ülkemizdeki ilk akıllı stat olarak projelendirilen Vodafone Arena'da Siyah-Beyazlı engelli taraftarlar içinde çok güzel işler yapıldı. Engelliler için özel bir tribün hazırlanırken özellikle görme engellilerin maçları daha rahat takip edebilmesi tüm detaylar düşünüldü. Özel koltukların yanı sıra engelli tribününde görme engelli taraftarlar için kulaklıklarla maç anlatımı bununla birlikte uyarı sistemi içeren bir tablo hazırlandı. Vodafone Arena ile ilgili bu detayları basın mensupları ile paylaşan Başkan Fikret Orman, “Engelli kardeşlerimizi unutmamız mümkün değil. Onlar için en iyisi neyse onu yapacağız. Özellikle görme engelli taraftarlarımız, göremedikleri takımlarının yine yanında olacaklar ve coşkuyu hissedecekler” dedi.

FİKRET ORMAN: AVRUPA'DA BİLE YOK

Stadın ışıklandırmaları ile ilgili bilgiler de veren Orman “En son teknoloji kullanılacak. Avrupa'da bile çoğu statta böyle ışıklandırma yok. Maliyeti 3,5-4 milyon lira. Ayrıca stadın havalandırması ve klimaları da son derece modern olacak. Buradan sayın Rahmi Koç'a da teşekkür ediyorum. Bizim sponsorumuz oldu. Kasamızdan para çıkmayacak. Ayrıca basın mensupları için hazırlanan basın lounge da çok konuşulacak. Medya için 210 kişilik bir tribün olacak” diye konuştu.

Haber Ara