Dolar

32,5938

Euro

34,7271

Altın

2.497,23

Bist

9.524,59

Bernie Sanders: Başkan olursam ABD yardımlarını İsrail'e karşı 'kart' olarak kullanacağım

ABD'nin 2020 seçimleri için adaylığını açıklayan Demokrat Bernie Sanders, 'Bir Yahudi olduğunu ve İsrail karşıtı olmadığını' söyledi. 'Fakat bu savaş bitmeli' diyen Sanders, Başkan olması durumunda ABD yardımlarını İsrail'e karşı 'kart' olarak kullanacağını söyledi. ABD İsrail'e yıllık 3.8 milyar dolar yardım yapıyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-29 12:25:17

Bernie Sanders: Başkan olursam ABD yardımlarını İsrail'e karşı 'kart' olarak kullanacağım

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Dün (28 Temmuz 2019) Jon Favreau ile Pod Save America podcast'ine röportaj veren Demokrat Başkan adaylarından Bernie Sanders, İsrail ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"ABD HER ZAMAN İSRAİL YANLISI OLAMAZ"

"ABD sadece İsrail yanlısı, İsrail yanlısı, İsrail yanlısı olamaz. Bölge yanlısı da olmalı. O bölgedeki tüm ülkelerin yanında olmalı" diyen Sanders, Başkan olması durumunda ABD'nin her yıl İsrail'e yaptığı 3.8 milyar dolarlık askeri yardım paketini bu ülkeye karşı kullanabileceğini söyledi.

"SAVAŞ BİTMELİ"

Sanders, "İsrail'de bir ailem var. Yahudi'yim. Ben İsrail karşıtı değilim. İsrail halkının kesinlikle barış, bağımsızlık ve güvenlik içinde yaşama hakkına sahip olduğuna inanıyorum. Ancak birçok insan benimle aynı fikirdedir. Bu işgal bitmeli. Gerçek barış sadece her İsrailli için değil her Filistinli için de olmalı. İki halk için de kendi kendine yönetim, medeni hakların ve ekonomik refahın desteklenmesi anlamına geliyor" dedi.

NETANYAHU'YU SUÇLADI

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu'yu ırkçı eğilimleri olan aşırı sağcı bir hükümetin yükselişine neden olduğu için suçlayan Sanders, İsrail üstündeki ekonomik ve siyasi baskıyı artırmayı amaçlayan "Boykot, Tecrit ve Yaptırımlar" Hareketi (BDS) uzantılı "If Not Now" organizasyonunun Haziran ayında düzenlediği bir protestoya katılmış, üzerinde "İşgale Karşı Yahudiler" yazan bir pankart taşımıştı.

"If Not Now" İsrail'in Batı Şeria ve Gazze Şeridi'ndeki işgaline karşı çıkan Yahudi kuruluş.

12_10
Barnie Sanders, "If Not Now" etkinliğinde

KOLTUĞA YAKLAŞAN İKİNCİ DEMOKRAT

ABD'de 59. başkanlık seçimleri 3 Kasım 2020'de yapılacak. 24 demorkat adayın olduğu yarışta Demokrat Parti cephesinde kendi içinde bir yarış sürüyor. Buna göre eski Başkan Yardımcısı Joe Biden, yarışı açık ara önde götürürken Vermont Senatörü Bernie Sanders, Biden'dan hemen sonra geliyor.



Haber Ara