Dolar

32,4546

Euro

34,8206

Altın

2.450,91

Bist

9.890,96

'Bereket Konvoyu' Batı Trakya'da

'Bereket Konvoyu' Batı Trakya'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-13 01:12:15

'Bereket Konvoyu' Batı Trakya'da
İstanbul'un Bayrampaşa Belediyesi tarafından "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla organize edilen "Bereket Konvoyu", İskeçe'ye bağlı Karaçanlar köyü ve Gümülcine'de iftar verdi.

Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Altıner, Gümülcine'de Celal Bayar Azınlık Lisesi'nin avlusundaki iftarda yaptığı konuşmada, Batı Trakya'da soydaşlarla birlikte olmaktan mutluluk büyük duyduğunu belirterek, "Burada öyle bir koku, öyle bir güzellik alıyorum ki o güzellik, o koku bana ecdadımı hatırlatıyor. Batı Trakya'dan, Gümülcine'den ecdadımın kokusunu alıyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun selamlarını getirdiğini ifade eden Altıner, "Sizleri asla yalnız bırakmayacağız. Sizler bizim kardeşlerimizsiniz. Sizler bizim akrabamızsınız, sizler bizim din kardeşimizsiniz. Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan 80 milyon yurttaşımızın, 80 milyon soydaşınızın sizlere selamlarını getirdim. Biz, sizlerle beraber varız, sizlerle beraber yükseleceğiz. Allah'ın hidayeti ve bereketi üzerinize olsun" diye konuştu.

Türkiye'nin, Yunanistan'ın komşusu ve dostu olduğunu anımsatan Altıner, iki ülke halklarının birbirine yabancı ve uzak toplumlar olmadığına dikkati çekti.

Altıner, İstanbul'da Rum vatandaşların da yaşadığı bir semtte doğup büyüdüğünü, yıllarca aynı sofraları paylaştıklarını, aynı yemekleri yediklerini kaydederek şu değerlendirmelerde bulundu:

"Bizler birbirimizin kardeşiyiz, birbirimizin dostuyuz. Biz, Türkiye Cumhuriyeti olarak din, dil, ırk mezhep farkı gözetmeden dostluğumuzu, kardeşliğimizi ebediyete kadar pekiştirmeye ve devam ettirmeye geldik. Türkiye Cumhuriyeti komşusuna geldi. Komşu komşuya muhtaçtır. Biz komşularımızla beraber güçlü oluruz."

Gümülcine seçilmiş müftüsü İbrahim Şerif de Bayrampaşa Belediyesinin "Bereket Konvoyu"nu bir kez daha Batı Trakya'da görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Belediye Başkanı ve onun şahsında Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanı'na, Başbakanı'na ve 80 milyon Türk milletine teşekkür ediyorum" dedi.

Bayrampaşa Belediyesinin kervanını, ramazan ayının bir bereketi kabul ettiğini belirten Şerif, "Bu dini içerikli kültür faaliyeti bizim için çok önemli. Gerçekten bu geceyi tertip edenlerden Allah razı olsun" diye konuştu.

Doğu Makedonya ve Trakya Bölgesi (DMTB) Rodop temsilcisi Hristos Metios da Müslüman hemşehrilerine iyi dileklerini ifade ederek "Her neye ihtiyacınız olursa yerine getirmeye hazırız. Ülkemizde yaşadığımız bu ekonomik açıdan zor anlarda hepinizin sağlıklı ve güçlü olmasını dilerim. Yaklaşan bayramınızı şimdiden tebrik ederim" dedi.

Katılımcılar daha sonra Kuran-ı Kerim ve ezan okunmasının ardından orucunu açtı. Programda ilahi dinletisi, semazen gösterisi ve Türk halk müziğinden örnekler sunuldu. Konuklara Osmanlı şerbeti ve macun ikram edildi.

İftar programlarına Türkiye'nin Gümülcine Başkonsolosu Ali Rıza Akıncı, Dostluk Eşitlik ve Barış Partisi (DEB) Başkanı Mustafa Aliçavuş, SYRIZA milletvekilleri Ayhan Karayusuf ve Hüseyin Zeybek, Gümülcine Belediye Başkan Yardımcısı Rıdvan Molla İsa, Türk azınlık ileri gelenleri ve çok sayıda Batı Trakyalı katıldı.

Haber Ara