Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Benzine ve motorine indirim mi geldi? Motorin ve benzin fiyatı ne kadar oldu?

EPDK akaryakıt fiyatlarıyla ilgili 'tavan fiyat' uygulanması kararı aldı. Tavan fiyat uygulaması ile vatandaşlar da Benzine ve motorine indirim mi geldi? diye araştırmaya başladı. Benzin ve motorinin litre fiyatlarına önümüzdeki günlerde 17 ile 20 kuruş arasında indirim yapılacağı tahmin ediliyor. Motorin ve benzin fiyatı ne kadar oldu? Benzin ve motorin indirimi ne zaman yapılacak? Benzin ve motorine yapılacak indirimin önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-17 11:49:36

Benzine ve motorine indirim mi geldi? Motorin ve benzin fiyatı ne kadar oldu?

Akaryakıt fiyatlarındaki haksız kâr artışı nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) geçtiğimiz günlerde incelem başlatmıştı. İnceleme sonucunda akaryakıt fiyatları ile ile ilgili  "tavan fiyat" uygulanması kararı alındı. Tavan fiyat uygulaması 2 ay geçerli olacak. EPDK; daha önce 2009, 2014 ve 2015 yıllarında olmak üzere üç defa tavan fiyat uygulamasına gitmişti. Tavan fiyat ugulaması ile benzine ve motorine indirim yapılacak. Peki Motorin ve benzin fiyatı ne kadar oldu? Tavan fiyat uygulaması bu geceden itibaren yürürlüğe girecek. 

Benzine ve motorine indirim mi geldi? diye soran araç sahiplerine EPDK Başkanı Yılmaz'ın açıklamaları ile sevindirdi. EPDK Başkanı Yılmaz şunları söyledi: "Bugün Kurulumuz olağanüstü toplanarak hem tüketicilerimizi hem de sektörümüzün sürdürülebilir ve rekabetçi yapısını korumak için tavan fiyat uygulaması kararı aldı.

Benzine-ve-motorine-indirim-mi-geldi-Motorin-ve-benzin-fiyatı-ne-kadar-oldu (1) BENZİNE VE MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELDİ?

Kararımızın ardından tavan fiyattan daha aşağı rakamlarda akaryakıt satışı, daha fazla fiyat rekabeti bekliyoruz. Fiyatlarda 17 ila 20 kuruşluk indirimler olacak. Ancak kimse tavan fiyattan bir kuruş pahalı satamayacak.

Benzine-ve-motorine-indirim-mi-geldi-Motorin-ve-benzin-fiyatı-ne-kadar-oldu (2) AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYORDU

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor.

Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Haber Ara