Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Batı Rusya yaptırımlarında kararlı

Geçtiğimiz hafta G20 toplantısında bir araya gelen Batılı liderler, Rusya’ya uygulanan yaptırımların uzaltılmasına karar verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-22 19:25:00

Batı Rusya yaptırımlarında kararlı

TİMETÜRK I MELAHAT KEMAL

Reuters haber ajansına konuşan üst düzey bir Avrupalı diplomat, Ukrayna'ya müdahalesi yüzünden Rusya'ya uygulanan yaptırımların 2016 yılı Temmuz ayına kadar, altı ay süre ile uzatılacağını açıkladı.

Kiev ve doğu Ukrayna'daki Rus yanlısı ayrılıkçılar arasındaki sorunun çözülmesi için ortaya konulan Minsk barış anlaşması bağlamında Rusya'ya uygulanan yaptırımların süresi önümüzdeki Ocak ayında son buluyor.

Batılı ülkeler yaptırımların hafifletilmesinin mevzu bahis olabilmesi için Minsk anlaşmasının şartlarının tam anlamıyla yerine getirilmesi gerektiğini belirtiyor.

Açıklamada bulunan üst düzey diplomata göre, doğu Ukrayna'da seçimlere doğru gidilirken Rusya üzerinde baskı kurmak oldukça önemliydi.

“Ukrayna seçimleri çok zorlu bir mesele” diyen diplomat yaptırımlar hakkında “İstediğimiz şeyi elde etmek için tek şansımız yaptırımlar kartı. Ekonomik yaptırımlar sonuna kadar uygulamada kalmalı” açıklamasında bulundu.

Haber Ara