Dolar

32,5861

Euro

35,0371

Altın

2.458,84

Bist

9.835,39

Batı, Esed'in ateşkes ihlallerini görmüyor

Rejimin ateşkes ihlallerinin gündem olmaması ancak Humus'ta yaşanan saldırının 'terör saldırısı' olarak nitelenmesine Suriyeli muhalifler tepkili.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-01 11:39:52

Batı, Esed'in ateşkes ihlallerini görmüyor

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Mepanews, On the Ground News'ten aktardı:

25 Şubat Cumartesi günü Tahriru'ş Şam'ın Humus şehrinde iki güvenlik kurumuna saldırı düzenledi.

İŞKENCECİ BRİ KOMUTAN ÖLDÜRÜLDÜ

En az 32 asker ve güvenlik personeli öldürüldü. Sivillere yönelik işkenceleri ile bilinen General Hasan Dabul da saldırıda ölenler arasındaydı. İnsan Hakları Gözlemevi, Dabul'un 3500 tutuklunun açlık ve işkenceden öldürülmesinden doğrudan sorumlu olduğunu açıklamıştı.

AA'NIN ORTAYA ÇIKARDIĞI İŞKENCELERİN SORUMLUSUYDU

Sezar
kod adlı isim tarafından fotoğrafları sızdırılan işkencehaneler dünyayı şoka uğratmış, bu fotoğraflar anadolu Ajansı tarafından yayınlanmıştı.

General Hasan Dabul'un yanı sıra Devlet Güvenlik Şubesi'nin lideri İbrahim Derviş de ölen üst rütbeli rejim unsurları arasındaydı.

DE MİSTURA İÇİN "TRAJİK" BİR OLAY

BM Suriye özel temsilcisi Staffan De Mistura, saldırıyı "ateşkes müzakerelerini baltalayan trajik bir olay" olarak niteledi.

MUHALİFLER TEPKİLİ

De Mistura'nın, bu saldırıdan böyle bahsetmesi muhalif kesimlerin tepkisini topladı. Suriyeli muhaliflere yakın kaynaklar "rejimin askeri unsurlarını hedef aldığı açık olan" bu saldırının 'trajik' olarak nitelenmesine karşı çıktı.

Muhaliflerin tepkisini çeken bir diğer açıklama da Esed rejiminin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Beşar Caferi'den geldi. Caferi Cenevre'de, Suriye muhaliflerinden oluşan heyetten bu saldırıyı kınamalarını talep etti. Caferi, bu saldırıyı kınamayı reddedenlerin "teröristlerin suç ortağı" olacağını belirtti.

Haber Ara