Dolar

32,5818

Euro

35,0262

Altın

2.458,27

Bist

9.796,56

Başkan Mustafa Köylü güven tazeledi!

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 6. Olağan Kongresi Genel Kurul Üyelerinin büyük çoğunluğunun katılımıyla Cansuyu Genel Merkez binasında gerçekleştirildi. Tek liste halinde gerçekleştirilen kongrede oylama sonucu Mustafa Köylü yeniden Cansuyu Derneği Genel Başkanı seçilirken yönetim kurulu 9 kişiden oluştu.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-29 13:47:39

Başkan Mustafa Köylü güven tazeledi!

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği 6. Olağan Kongresi Genel Kurul Üyelerinin büyük çoğunluğunun katılımıyla Cansuyu Genel Merkez binasında gerçekleştirildi. Tek liste halinde gerçekleştirilen kongre, Kurucu Genel Başkan Mustafa Köylü'nün açılış konuşması ile başladı. Cansuyu Derneği'nin üstlendiği sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştığını ifade eden Köylü, “Allah hepinizden razı olsun, 2005 yılında çok zayıf bir bünyeye omuz verdiniz. Bugün bu bünye Türkiye'nin belli bir markası haline gelmiş durumda ve Türkiye'nin ilk 4-5 büyük derneğinin arasında varlığını muhafaza ediyor. Her sene de periyodik olarak büyümeye devam ediyoruz. Son 2 yıldır pandemi döneminde ekonominin daralması, insanların işlerini görememesinden dolayı bir endişemiz vardı acaba bir küçülme olur mu diye fakat tam aksine derneğimiz geçmiş yıllardaki büyüme trendinden biraz daha büyümüş oldu” dedi.

FAALİYETLERİNE TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR!

Derneğin toplum nezdindeki itibarının da çok yüksek olduğunu ve 23 kalemde faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Köylü şunları kaydetti: “Değerli kardeşlerim 23 ana kalem iş yapıyoruz. Bunu her sene de artırarak faaliyetlerimize devam ediyoruz. Geçen sene 2 kalem daha ekledik, katarakt ameliyatları yapıyoruz ve sünnet organizasyonları düzenlemeye başladık. İnşallah önümüzdeki günlerde 3 bin çocuğu daha Afganistan'da sünnet ettireceğiz. Göç halindeki insanlara ayaküstü yiyebilecekleri gıda maddeleri dağıtıyoruz. Yerleştikleri zamanda pişirebilecekleri gıda maddeleri ile birlikte altlarına serecekleri sergiler, üzerlerine örtecekleri battaniyeler, çadırlar, barınaklar temin etmeye çalışıyoruz. Ramazan aylarında periyodik olarak gıda dağıtım programlarımız var. Ancak son 2 yıldır bu pandemi sürecinde çok miktarda gıda talebi geldi. Günübirlik çalışıp ta işini kaybeden insanların talep patlamasına şahit olduk. 2 senedir ramazandan önce de dağıtımlar yapıyoruz”

WhatsApp Image 2021-03-29 at 13.29.43

DÜNYA CANSUYUNU TANIYACAK!

Kurban kesimi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Köylü, “Geçen sene 28 bin 500 hisse kurbanın kesimini 20 ülkede gerçekleştirdik ve etleri muhtaçlara dağıttık. Kurulduğumuz dönemde 7 yıl bölgelere gir çık politikasıyla çalıştık. Mağduriyet yaşayan bölgelere hızlıca girdik yardımlarımızı yapıp çıktık. Fakat 8'inci yıldan itibaren her çalışma yaptığımız ülkeye imzamızı atmamız gerektiğine inandık ve şimdi müesseseler kuruyoruz. Okullar, medreseler, camiler, külliyeler ve hastaneler kuruyoruz. Allah'ın izniyle yakın bir gelecekte çalışma yaptığımız bütün ülkelerde Cansuyu Derneği bilinir ve tanınır dernek haline gelecektir. Yetim çalışmalarımız hız kesmeden devam ediyor. Hem Türkiye'de hem yurt dışındaki yetimlerimizin aylık ödemelerini gerçekleştiriyoruz. Eğitim yardımları yapıyoruz” diye konuştu.

Yapılan oylama sonucu Mustafa Köylü yeniden Cansuyu Derneği Genel Başkanı seçilirken yönetim kurulu 9 kişiden oluştu. Mevcut yönetimde bulunan Cemalettin Lafçı, Murtaza Özkanlı, Abdülkadir Özkan, Hasan Yaşar, Muhammet Polat ve Ahmet Yorulmaz yeniden yönetim kurulu üyesi seçilirken, Medet Bulut ve Halil Adıgüzel yeni yönetim kurulu üyeleri olarak seçildi.

Haber Ara