Dolar

32,4652

Euro

34,8281

Altın

2.452,43

Bist

9.891,91

Başkan Eşkinat: 'Toplu iğne ucu kadar bildiğiniz bir şey varsa bunu savcıya götürün ki herkes bilsin'

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, siyasi parti temsilcilerinin çeşitli yerlerde basına ve vatandaşlara yönelik yaptığı açıklamalardaki iddialara Süleymanpaşa Belediye Meclis Toplantısında yanıt vererek, '195 bin Süleymanpaşalı için yargı yolu açık. Toplu iğne ucu kadar bildiğiniz bir şey varsa bunu savcıya götürün ki herkes bilsin. Bir şey yoksa o zaman insanların kafasında istifham uyandırarak siyaset yapma anlayışından vazgeçin. İnsanların kafasında soru işareti bırakarak siyaset ya

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-06 17:11:36

Başkan Eşkinat: 'Toplu iğne ucu kadar bildiğiniz bir şey varsa bunu savcıya götürün ki herkes bilsin'
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, siyasi parti temsilcilerinin çeşitli yerlerde basına ve vatandaşlara yönelik yaptığı açıklamalardaki iddialara Süleymanpaşa Belediye Meclis Toplantısında yanıt vererek, "195 bin Süleymanpaşalı için yargı yolu açık. Toplu iğne ucu kadar bildiğiniz bir şey varsa bunu savcıya götürün ki herkes bilsin. Bir şey yoksa o zaman insanların kafasında istifham uyandırarak siyaset yapma anlayışından vazgeçin. İnsanların kafasında soru işareti bırakarak siyaset yapma anlayışını doğru bulmuyorum" dedi.

Meclis Denetim Komisyonu, Süleymanpaşa Belediyesi'nin 2016 Mali Yılı Tablolarının incelemesini tamamlamasının ardından raporunu Süleymanpaşa Belediye Meclisine sunarken rapor sonrası Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat açıklamalarda bulundu.

Süleymanpaşa Belediye Meclisi 2017 yılı nisan ayı toplantısında Meclis Denetim Kurulu Başkanı Deniz Taner tarafından okunan raporda 2016 yılına dair gelir gider bütçe oranlarının denk olduğu, makbuzlarda herhangi bir hata olmadığı, belgelerde uyuşmazlık, tutarsızlık ya da aykırılık bulunmadığının altı çizildi.

Süleymanpaşa Belediyesinin tasarruf için acilen kendi binasını yapması gerektiği, bunun dışında ihalelerde herhangi bir usulsüzlük, ekonomik kayıp ya da hukuka aykırı bir durum olmadığı vurgulanırken, raporun okunmasının ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat açıklamalarda bulundu.

"Yeni yapılan arıtma tesisi şu ana kadar Tekirdağ'da yapılmış en büyük tesis"

Gerek mecliste gerek sosyal medya ve siyasi parti temsilcileri tarafından basına yapılan açıklamalara yönelik cevap niteliğinde konuşan Başkan Eşkinat, iddialara şu şekilde cevap verdi:

"Öncelikle vereceğim cevaplara şehrimizdeki yollardan başlayalım. Bu şehrin bütün altyapısı değişiyor. Geçen dönemde yapılan bir ihale neticesinde şehrin kanalizasyonu, yağmursuyu, içmesuyu hatları değişiyor. Yeni yapılan arıtma tesisi şu ana kadar Tekirdağ'da yapılmış en büyük tesis. 1 Temmuz itibari ile bu şehrin kanalizasyonu 21. yüzyılda denize akmak yerine arıtma tesisinde işleme girecek. Ben bir Tekirdağlı olarak bundan mutlu olduğumu ifade etmek isterim. Elbette kazılırken yollar da bozuluyor. Altınova'yı hatırlayın. Biz geldiğimizde bir Altınova felaketi vardı. Arkasından bir Değirmenaltı süreci yaşadık. Hürriyet, 100. Yıl derken şimdi Çınarlı Mahallesi'nin yolları kötü durumda. Orada da faaliyetlerimiz başladı. Haziran ayı itibari ile orada da eksik yolumuz kalmayacak. Hem alt yapısı hem üst yapısı bitmiş bir mahallemiz daha olacak. Oradan diğer mahallelere geçeceğiz."

"Altyapısı bitmeyen teslim almadığınız bir yolu yapma şansına sahip değilsiniz"

Hiç kimsenin şüphesinin olmamasını ve bu dönemin sonuna kadar ne alt yapı ne üst yapıda şehirde eksik kalmayacağını belirten Başkan Eşkinat, "Ancak bu zamanlama meselesi. Siz altyapısı bitmeyen, teslim almadığınız bir yolu yapma şansına sahip değilsiniz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Nereye ne kadar para harcadığımızı da biliyoruz. Allaha çok şükür planımız programımız da var. Dönemin sonu geldiğinde vatandaşlar akıl terazisine yapılanları koyar. Gereğini verir. Biz de buna saygı duyarız" diye konuştu.

"Aylık olarak hangi ay çöpe ne kadar para ödediğimizi dökümüyle verdim"

"İmaj noktasına gelince, bu şehirde 3 yıldır yapılmamış neler var, yapılmış neler var onlara bakalım. Kabataslak baktığımızda bu şehirde hiç yapılmamış yüzün üzerinde çalışma yaptık. Şehrin imajını değiştirmek için var gücümüzle çalışıyoruz" diyen Başkan Eşkinat, çöp ihalesi konusunda komisyondaki üyelerle oturup konuştuğunu ifade ederek "Onlara da detaylı olarak anlattım. Onların ne cevap verdiğini de hatırlıyorum. Şunu bilin. Açık ihale esastır. Yasa bunu emreder. Zaten açık ihale dışında hiç bir şey yapılmamıştır. Açık ihalenin yeterli olmadığı yerde yani kamu ihale kurumunun onaylamadığı, itirazların olduğu noktalarda pazarlık usulü ile alımlar yapılmıştır. Ben arkadaşlarıma aylık olarak hangi ay çöpe ne kadar para ödediğimizi dökümüyle verdim. Bahsedilen ihale ile ilgili şunu söylemek istiyorum. İhale temmuzda yapılmış. Kasım ayında asgari ücret değişmiş. Hesapları kitapları yapmışınız asgari ücret artmış. O ihalenin süreci ekonomik artış nedeniyle değişmiş ve iptal olmuştur" dedi.

"Toplu iğne ucu kadar bildiğiniz bir şey varsa bunu savcıya götürün ki herkes bilsin"

195 bin Süleymanpaşalı için yargı yolunun açık olduğunu da altını çizen Eşkinat, "Toplu iğne ucu kadar bildiğiniz bir şey varsa bunu savcıya götürün ki herkes bilsin. Bir şey yoksa o zaman insanların kafasında istifham uyandırarak siyaset yapma anlayışından vazgeçin. İnsanların kafasında soru işareti bırakarak siyaset yapma anlayışını doğru bulmuyorum. İkili görüşmelerde ya da komisyon ile yaptığım görüşmelerde içerik konusunda bilgi vermeyi de etik olarak doğru bulmuyorum. Hepimizin vicdanı var. Yarın öbür gün ilgili büyük mahkemeye çıktığımızda hepimiz burada hesabımızı vereceğiz. Hani diyor ya 'Neyle gelirsen gel kul hakkı ile gelme.' Benim kimde hakkım varsa helal olsun. Ben arkadaşlarımı vicdanları ile baş başa bırakarak bu konuyu çok fazla uzatmak istemiyorum" diye konuştu.

"Geldiğimiz günden beri herhangi bir şey satmadık, satma niyetinde de değiliz"

Başkan Eşkinat, açıklamalarında ayrıca, "Belediyenin borcunu sordunuz. Ben de tahmini olarak söyledim. Bir sonraki mecliste de size yazılı olarak verdim. Tahminim doğru çıktı. Biz bir tane arsa aldık. Kamulaştırma yapıp 10 milyon lira harcadık. Şimdi soruyorum doğru bir yatırım yapmadık mı? Borç dediğiniz karşılığı olmayan bir şeyse bu borç değildir, bunun karşılığı vardır. Makine parkına gidip bakabilirsiniz. Biz 3 yıl önce tesviyeler sonunda nasıl bir belediye devraldık, ne makinelerimiz vardı. Şimdi hangi makineleri aldık. Bunu kaynağı İller Bankası devlet malzeme ofisi üzerinden alındı. Onlarla birlikte bu arsayı da topladığınızda aşağı yukarı bizim borcumuz kadar bir rakam ortaya çıkıyor. Bahsedilen rakamın karşılığı bizim makine parkımız ve büyükşehir binasının hemen yanındaki 24 bin metrekarelik arazidir. Biz geldiğimiz günden beri herhangi bir şey satmadık, satma niyetinde de değiliz. Kaynağımız olursa borçlanmayı da göze alarak uygun bir şey bulursak alırız. Sanat eseri yasada herhangi bir bedel koymuyor. Ancak genel geçer değerler var. Sadece heykeli biz yaptırmıyoruz. Türkiye'de 80 milyon nüfus var ama maalesef 80 tane ekmeğini heykelden kazanan akademik eğitim almış heykeltıraş yok. Hep diyoruz ya bu şehir ressamlar, heykeltıraşlar, edebiyatçılar, bilim insanları çıkarsın. Şehir anca öyle gelişir, şehir olur. Bizim kimlere hangi işi yaptırdığımız açıktır. Son olarak ülke ölçeğinde benim siyaseti değiştirmeye gücüm yetmez. Ancak bu şehirde inanıyorum ki değişecek. Siyaset etik ilkeler çerçevesinde yapılıncaya kadar, nesnelleşinceye kadar bu makama aday olmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Haber Ara