Dolar

32,5892

Euro

35,0400

Altın

2.459,75

Bist

9.863,04

Başbakan: AK Parti'nin içinde 'Bylock' kullanan yok

Başbakan Yıldırım, 'Bize Ak Parti'de Bylock'cu olduğuna dair bilgi verilmedi' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-03 21:43:16

Başbakan: AK Parti'nin içinde 'Bylock' kullanan yok

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Binali Yıldırım, TRT ekranları ve radyolarında Erhan Çelik'in gündeme dair sorularını cevapladı.

Yıldırım, Kılıçdaroğlu'nun "Ak Parti'de Bylock kullananlar var" iddialarına cevap verdi ve "Açıkça söylüyorum. Böyle bir şey yok." dedi.

Yıldırım'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

"Kılıçdaroğlu'nun 'kontrollü darbe' iddiası 249 tane şehidimizin ruhunu incitmek demektir. Onların ailelerini perişan etmek demektir. 2196 gazimizin bir anlamda onların bütün dünyalarını yıkmak demektir. Şimdi Sayın Kılıçdaroğlu'na soruyorum. Eğer bunu bir bilgiye, belgeye dayanarak söylüyorsa bunu lütfen açıklasın. Bu çok önemli bir iddiadır. Bu iddia sadece hükümeti tenkit etmek, karalamakla izah edilemez. Bu koca bir milleti zan altında bırakır. Hangi ülkenin yöneticisi milletini göz göre göre ölüme gönderir. Şiddetle kınıyor ve reddediyorum. Kılıçdaroğlu'nu, iddiasını ispata davet ediyorum.

"AK PARTİ'DE 'BYLOCK'ÇU YOK"

Şimdi iş yargının elinde. Yargı bu konuda gerekli çalışmaları yapıyor. Bizim görevimizde yargıya destek olmak. Ben 1-2 gün önce yine söyledim. Kılıçdaroğlu bunu sürekli tekrarlıyor. AK Parti içerisinde 120-180 milletvekilinde Bylock var diyor. Ben açıkça yok diyorum. Böyle bir bilgi yok. Ama bize vermediler, Kılıçdaroğlu'na gönderdilerse o zaman Kılıçdaroğlu'ndan kamuoyunun önünde diyorum ki bunları lütfen açıkla. Veya bize vermiyorsan ver savcılıklara. Böyle şey olur mu? Siyasetçi, bürokrat, yargı mensubu, asker, polis ne varsa gelen bilgilere göre gereğini yapıyoruz."

Haber Ara