Dolar

32,5743

Euro

34,7648

Altın

2.495,93

Bist

9.524,59

Barzani ve Mossad arasında ilişki mi var?

IKBY referandumu mitinglerinde açılan İsrail bayrakları son zamanlarda Barzani ailesi ve İsrail istihbarat örgütü Mossad arasında ilişki olup olmadığı konuları gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı konuşmada Barzani ailesini işaret ederek 'Mossad ile eskiden beri ilişkileri var' dedi. Peki Barzani ve Mossad arasında nasıl bir ilişki var?

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-28 12:09:51

Barzani ve Mossad arasında ilişki mi var?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Polis Akademisi Mezuniyet Töreni'nde yaptığı konuşmada "bağımsız Kürdistan" mitinglerinde açılan İsrail bayraklarını görmedini söyleyen bir IKBY bürokratının sözlerini eleştirirken Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin ailesini işaret ederek "Mossad ile eskiden beri ilişkileri var" dedi.

Peki son zamanlarda gündeme gelen Barzani ailesi ve Mossad arasında nasıl bir ilişki var?

barzani_2

image001(14)_1

MOSSAD-BARZZANİ İLİŞKİSİ 90'LARDA BELGELENDİ

7 Ocak 1993 tarihli Cumhuriyet gazetesinde Uğur Mumcu, Mossad-Barzani bağlantısını şöyle anlatmıştı:

Ortadoğu'nun karanlık bir kuyu olduğu her gün biraz daha anlaşılıyor. Kanıtlanan son ilişki, Mossad-Barzani ilişkisidir. Mossad, İsrail Devleti'nin gizli istihbarat örgütüdür. Bu örgütün, Kürt Lideri Molla Mustafa Barzani ile ilişkileri olduğu söylense daha önce kim inanırdı? Barzani'nin CIA ile ilişkisi artık belgelendi. Kimse bu ilişkiye, 'Hayır olmadı' diyemiyor. CIA-Barzani ilişkileri biliniyordu da Mossad-Barzani ilişkileri bilinmiyordu.

Molla Mustafa Barzani, ilk kez 1967 yılında İsrail'e gidiyor. Kendisini kabul eden İsrail Savunma Bakanı Moşe Dayan'a, hediye olarak bir 'Kürt hançeri' ile birlikte, Kerkük petrol rafinelerinin planlarını da getiriyordu. Mart 1969'da yapılan bir operasyonda da Barzani-Mossad işbirliğiyle Kerkük rafinerileri bombalanıyor ve çalışamaz hale getiriliyor.

(Yazının tamamı için fotoğrafa tıklayınız)

728844_3

Haber Ara