Dolar

32,2009

Euro

34,7629

Altın

2.452,51

Bist

10.331,88

Barış Pınarı Harekâtı Avrupa’nın gerçek yüzünü gösterdi! Çek Cumhuriyeti de Silah satışını durdurdu

Türkiye'ye silah satışını askıya alan ya da durduran Avrupa Birliği ülkelerinin arasına Çek Cumhuriyeti de katıldı. Çekya İçişleri Bakanı Hamacek, Suriye'nin kuzeydoğusunda devam eden Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye silah ve mühimmat satışını durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-10-15 10:45:47

Barış Pınarı Harekâtı Avrupa’nın gerçek yüzünü gösterdi! Çek Cumhuriyeti de Silah satışını durdurdu

Türkiye'nin terör hedeflerini ortadan kaldırmak için Suriye'nin kuzeyine düzenlediği Barış Pınarı Harekâtı, Avrupa'nın ikircikli, kirli ve gerçek yüzünü bir kere daha gösterdi.

Türkiye'ye silah satışını askıya alan ya da durduran Avrupa Birliği ülkelerinin arasına Çek Cumhuriyeti de katıldı.

Çekya İçişleri Bakanı Jan Hamacek, Suriye'nin kuzeydoğusunda devam eden Barış Pınarı Harekatı nedeniyle Türkiye'ye silah ve mühimmat satışını durdurma kararı aldıklarını duyurdu.

Hamacek, yaptığı açıklamada, "Çek Cumhuriyeti, derhal yürürlüğe girmek üzere Türkiye'ye askeri teçhizatın ihracat lisansını askıya alıyor." ifadesini kullandı.

Öte yandan İtalya da Barış Pınarı Harekatı'nın başlamasının ardından Türkiye'ye yönelik silah satışını askıya alan ya da satış lisansını iptal eden AB ülkeleri kervanına katılacağını duyurdu.

İspanya da benzer duruma hazır olduğu sinyalini verdi.

Daha önce Finlandiya, Norveç, Almanya, Fransa ve Hollanda, Türkiye'ye silah satışını durdurduklarını açıklamışlardı.

SİLAH SATIŞINI DURDURAN ÜLKELER, TÜRKİYE'YE NE KATAR SİLAH SATIYORDU?

Finlandiya, 2018'de bütün ülkelere toplam 128 milyon euro değerinde silah ihracatı yapmıştı. Aynı yıl, Türkiye'ye yaklaşık 17 milyon euroluk askeri teçhizat sattı.

Norveç ise, 2018'de Türkiye'ye yaklaşık 6 milyon euro değerinde silah satışı gerçekleştirdi.

Almanya ise aynı yıl, Türkiye'ye 243 milyon euro değerinde silah ihraç etti. Bu Almanya'nın toplam silah satışının yaklaşık üçte birine denk geliyor.

Fransa ise 2018'de Türkiye'ye 45,1 milyon euro değerinde silah ihraç etti. Ancak Fransa Savunma Bakanlığı'nın verilerine göre Fransa son 10 yılda Türkiye'ye 594 milyon euro değerinde silah ihraç etti.

Haber Ara