Dolar

32,5804

Euro

34,9943

Altın

2.457,59

Bist

9.770,47

Bankalar, 'kredi'de bayramı erken getirdi

Bankalar, 'kredi'de bayramı erken getirdi

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-12 11:56:34

Bankalar, 'kredi'de bayramı erken getirdi
HÜSEYİN DEMİR - Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla müşterilerinin nakit ihtiyacını karşılamak için çeşitli kampanyalar düzenleyen bankalar, birbirinden farklı vade, faiz oranı ve ödeme seçenekleriyle kredi kullanma imkanı sunuyor.

Bayram alışverişi, tatil masrafı, ulaşım giderleri ve diğer ihtiyaçlar nedeniyle Ramazan Bayramı'nda daha fazla nakde ihtiyaç duyan tüketiciler, cazip kredi fırsatlarını araştırmaya ve bankalara yönelmeye başladı.

AA muhabirinin bankalardan aldığı bilgilere göre, bayram kredilerinde maliyetler, başta faiz oranı olmak üzere, tahsis ücreti, vade, kredi tutarı ve ödeme seçeneklerine göre değişiklik gösterebiliyor. Bankalar, Ramazan Bayramı nedeniyle düzenledikleri kredi kampanyalarında çiftçi, esnaf, emekli, kamu çalışanları ve özel sektör çalışanlarına özel fırsatlar sunuyor.

-Şekerbank

Ramazan Bayramı dolayısıyla çiftçilere ve esnafa özel kredi kampanyaları düzenleyen Şekerbank, masrafsız, 3 ay ertelemeli ve 60 aya varan vadelerde kredi kullandırıyor.

Şekerbank, 31 Temmuz 2015'e kadar devam edecek "Hoş Geldin Ramazan Kampanyası" ile çiftçilere masrafsız ve 60 aya varan vadelerle finansman desteği sunuyor.

Esnaf ve küçük işletmelerin artan nakit ihtiyaçları için de "İşinize Ramazan Bereketi" kampanyası başlatan Şekerbank, yüzde 1,23'ten başlayan faiz oranı, 3 ay taksit erteleme ve 60 aya varan vadelerle 250 bin TL'ye kadar kredi veriyor. 100 bin TL'ye kadar kredi kullanımında ise banka müşteriden masraf almıyor.

-İş Bankası

"Geleneksel Bayram Kredisi" kampanyası ile her bayram olduğu gibi bu bayram da nakde ihtiyaç duyan müşterilerini yalnız bırakmayan İş Bankası, 22 Temmuz 2015'e kadar devam edecek kampanyası kapsamında, tüm bireysel ihtiyaçlar için 50 bin TL ve 36 aya kadar kredi kullanma fırsatı sunuyor.

İş Bankası, diğer borçlarını kapatmak isteyenlere ve emekli maaşını İş Bankası aracılığıyla alanlara da özel indirimler uyguluyor. Bankadan ihtiyaç kredisi kullanmak isteyenler, cep telefonlarından SMS göndererek, "isbank.com.tr" internet adresinden, İnternet Şubesi'nden, Bankamatik'lerden ve "0850 724 0 724" numaralı Telefon Şubesi'nden başvuru yapabiliyor. Bankaya yapılan başvuruların cevabı kısa süre içinde cep telefonlarına gönderiliyor.

Esnaf ve KOBİ'lere verdiği desteği Ramazan Bayramı'nda da sürdüren İş Bankası, "Esnafa Bayram Kredisi" kampanyasıyla ihtiyaçlarını karşılamak isteyen işletmelere cazip faiz oranları ve 36 aya varan vadelerle 150 bin TL'ye kadar kredi kullandırıyor.

-VakıfBank

VakıfBank da Ramazan Bayramı dolayısıyla düzenlediği "Geleneksel Bayram Kredisi" kampanyasıyla, yüzde 0,99'dan başlayan faiz oranları ve 36 aya varan vade seçenekleriyle 50 bin TL'ye kadar kredi kullanma imkanı sunuyor.

Kampanya kapsamında başta emekliler, özel sektör ve kamu çalışanları olmak üzere tüm bireysel müşterilerin ihtiyaçlarını kefilsiz ve hızlı bir şekilde karşılayan banka, 3 aydan 36 aya varan vadelerle geri ödeme seçeneği sunuyor.

VakıfBank'ın SMS ile başvuru yapılabilen "Geleneksel Bayram Kredisi" kampanyasına ilişkin ayrıntılı bilgi, VakıfBank şubelerinden ve "www.vakifbank.com.tr" internet adresinden alınabiliyor.

-Yapı Kredi

Yapı Kredi ise ister masrafsız, ister düşük faiz ve farklı ödeme koşulları ile tüketicilerin ihtiyaçlarına destek oluyor. İhtiyaç kredisi için Bireysel İnternet Şubesi ve Mobil Şube'den başvuru yapabilen Yapı Kredi müşterileri, onaylı kredilerini şubeye gitmeden kullanabiliyor.

Kredi için ayrıca, SMS göndererek, "kredisimdi.com.tr" internet adresinden ya da Yapı Kredi ATM'leri üzerinden başvuru yapılabiliyor ve sonucu kısa sürede öğreniliyor.

-Garanti

Garanti Bankası, ayda 365 TL taksitle 36 ay vadeli 10 bin TL tutarındaki ihtiyaç kredisini, yüzde 1,30 faiz oranı ve 50 TL dosya masrafıyla kullandırıyor.

Garanti'den kredi almak isteyen tüketiciler, Garanti şubelerinden, "www.garanti.com.tr" internet adresinden, "444 0 335" numaralı Tam Destek Hattı'ndan, Garanti Bankası Paramatik'lerinden ve SMS göndererek cep telefonlarından başvuruda bulunabiliyor.

-Akbank

Müşterilerinin ihtiyaçlarına göre özel ürün ve hizmetler geliştiren Akbank, Ramazan Bayramı için sunduğu kredi kampanyası ile Akbank müşterilerine günde 30 lira taksitle 10 bin lira tutarındaki krediyi 12 ayda ödeme seçeneği sunuyor.

10 bin liraya kadar olan nakit ihtiyaçlar için 16 Temmuz 2015'e kadar geçerli kampanyada, kredi tutarı üzerinden binde beş kredi kullandırım ücreti alınıyor.

-Halkbank

Halkbank, 31 Temmuz'a kadar geçerli olacak "Erken Gelen Bayram Kredisi" kampanyası kapsamında, yüzde 0,99'dan başlayan faiz oranlarıyla kredi desteği sağlıyor.

Erken Gelen Bayram Kredisi'nden yararlanan müşteriler, geri ödemelerini aylık eşit taksitli, 3 ayda 1 eşit taksit ödemeli, artan/azalan/serbest ödeme olarak gerçekleştirebiliyor. Halkbank'ın kredi kampanyası ile ilgili ayrıntılı bilgiye "www.halkbank.com.tr" internet adresinden ve tüm Halkbank şubelerinden ulaşılabiliyor. Krediden yararlanmak isteyenler Halkbank şubelerinden başvuruda bulunabiliyor,

Haber Ara