Dolar

32,5362

Euro

34,9531

Altın

2.456,46

Bist

9.884,61

Bakanlardan CHP liderine tepki

Bakanlar Bekir Bozdağ, Mehmet Müezzinoğlu ve Fatma Güldemet Sarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-06 01:47:49

Bakanlardan CHP liderine tepki

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı hakkındaki sözleriyle siyasetteki seviyeyi, ahlakı ve edebi düşürdü. Söylenecek; edep yahu, ahlak yahu!" mesajını paylaştı.

Bozdağ, Kılıçdaroğlu'nun, Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından kınadı.

"CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Aile Bakanı hakkındaki sözleriyle siyasetteki seviyeyi, ahlakı ve edebi düşürdü" ifadesini kullanan Bozdağ, şunları kaydetti:

"Söylenecek; edep yahu, ahlak yahu! Kılıçdaroğlu'nun Aile Bakanı hakkındaki bu çirkin ve cinsiyetçi üslubunu, şiddetle kınıyorum. Her kap, içindekini sızar. Kötü bir kalbin duyuşu ve o duyguyu meydana koyuşu da kötü olur. Kılıçdaroğlu'nu herkese ve özellikle de kadınlara karşı temiz bir dille, edep ve ahlak yüklü bir üslupla konuşmaya davet ediyorum."

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu: Derhal özür dilemelidir

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Bu sözlerin sahibinin biraz olsun yüzü kızarıyor ise başta Sayın Bakanımız değerli Hanımefendi olmak üzere tüm kadınlarımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir." değerlendirmesinde bulundu. 

Bakan Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Meclisimiz ve siyasetimizin saygınlığı adına, demokrasimizin sağlığı adına, kadın haklarımız adına ve her şeyden önce insan hakları adına böylesi utanç verici bir durumla karşı karşıya olmaktan gerçekten de büyük üzüntü duyuyorum. CHP'yi temsil eden bu şahsiyetin, insan onurunu ayaklar altına alan bu hezeyanları karşısında, başta CHP'li kadın milletvekilleri olmak üzere kadın haklarına sahip çıkma iddiasında olanlar sessiz ve tepkisiz kalır ise bu iğrenç yaklaşıma da ortak olmuş sayılırlar. Bu sözlerin sahibinin biraz olsun yüzü kızarıyor ise başta Sayın Bakanımız değerli Hanımefendi olmak üzere tüm kadınlarımızdan ve milletimizden derhal özür dilemelidir."

Bakan Fatma Güldemet Sarı: Kendisini milletimizin vicdanına havale ediyorum

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na yönelik sözlerine ilişkin, "Bu çirkinliği sadece Sayın Bakanımıza değil, tüm kadınlara yapılmış olarak görüyor, kendisini milletimizin vicdanına havale ediyorum." değerlendirmesinde bulundu. 

Sarı, Kılıçdaroğlu'nun, Bakan Ramazanoğlu'na yönelik sözlerini sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından kınadı.

Bakan Sarı, şu ifadeleri kullandı:

"Bırakın bir siyasetçiye, hiçbir insanın ağzına yakışmayacak bu çirkin üslubu ve sözleri bir kadın olarak öfkeyle kınıyorum. Kılıçdaroğlu'nun utanç verici açıklamaları, tarih sayfalarında sonsuza dek kara bir leke olarak kalacaktır. Bu çirkinliği sadece Sayın Bakanımıza değil, tüm kadınlara yapılmış olarak görüyor, kendisini milletimizin vicdanına havale ediyorum."

Haber Ara