Dolar

32,4726

Euro

34,8402

Altın

2.451,54

Bist

9.867,11

Bakan Süleyman Soylu, Pakistan heyetiyle bir araya geldi

İçişleri Bakanı Soylu, Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı ve Ulusal Meclisteki Pakistan-Türkiye Dostluk Grubunun Başkanı Muhammad Pervaiz Malik ve beraberindeki parlamenterler heyetiyle bir araya geldi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-27 13:54:46

Bakan Süleyman Soylu, Pakistan heyetiyle bir araya geldi


İçişleri Bakanı Soylu, Pakistan Ticaret ve Tekstil Bakanı ve Ulusal Meclisteki Pakistan-Türkiye Dostluk Grubunun Başkanı Malik ve beraberindeki heyetle Bakanlık'ta görüştü. Burada yaptığı konuşmada Soylu, Pakistan'la Türkiye arasındaki ilişkilerin kadim ve tarihi olduğunu, sürekli güçlendiğini belirterek, "Bu heyetin başka bir özelliği daha var, dostum Trabzon Milletvekillimiz Muhammet Balta aynı zamanda Türkiye -Pakistan ilişkilerindeki başkanlığı yürütmektedir. Bakanla da Muhammet Balta arasında çok iyi bir ilişki tesis edildi. Benim için farklı bir özelliği de Cumartesi Pazar milletvekili olarak seçildiğim güzel şehrim Trabzon'da Bakanımızı ve bu heyeti ağırlamaktan memnuniyet duyacağız. Fakat Bakanımıza da söyledim zannediyorum sizlerde aynı tercihle karşı karşıya kalacaksınız. Trabzon sevgisiyle, aşkıyla insanı kendine bağlayan bir şehirdir. Oradan ayrılmak size zor gelecektir" ifadelerini kullandı.

"PAKİSTAN TÜRKİYE'YE KARDEŞLİĞİNİ HER DÖNEM EN YÜKSEK NOKTADA GÖSTERMİŞTİR"

"Hem Pakistan hem Pakistan halkı bizim ülkemiz ne zaman zora düşmüşse bize dostluklarını ve kardeşliklerini her daim göstermişlerdir" ifadesini kullanan Soylu, "Özgürlük ve bağımsızlık mücadelemiz dahil olmak üzere Pakistan Türkiye'ye kardeşliğini her dönem en yüksek noktada göstermiştir. Bunun eserlerini bugün dahi Türkiye'de görmek mümkündür. Ülkemizi yönetenler olarak bizler bunun farkındayız ve sorumluluğundayız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın oluşturduğu felsefede tam budur. Biz o felsefenin takipçileriyiz" diye konuştu.

Kadın ağırlıklı bir heyeti görmekten ayrıca mutlu olduğunu vurgulayan Bakan Soylu, "İnşallah bizim parlamentomuza da bunun olumlu yansımaları olur" dedi.

"NE YAZIK Kİ TERÖR BELASI İKİ ULUS OLARAK PAYLAŞTIĞIMIZ ORTAK BİR SIKINTI"

Meclis'te kaç erkek kaç kadın milletvekili olduğunu kontrol ettiklerini söyleyen Bakan Malik ise geldiklerinden beri çok iyi ağırlandıklarını ve Türkiye ile ilişkilerinin çok eskilere gittiğini ifade etti.

Bakan Malik, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da gerçekleşen hain darbe girişimini bizde kınıyoruz. İnsanlığa, kardeşliğe vurulmuş en adi darbe olduğunu düşünüyoruz. Ama Türk ulusu liderliği altında gerçekten bir inanış çerçevesinde toplanıp bunu mağlup etmeyi başarmıştır. Ne yazık ki terör belası iki ulus olarak paylaştığımız ortak bir sıkıntı. Pek çok cana mala mal olan bir sıkıntı. Verdikleri her türlü zararın yanı sıra bulundukları ülkenin ekonomisine de büyük bir darbe vuruyorlar. Siz bununla mücadele etmeyi maharetle başarıyorsunuz. Ciddi de bir deneyiminiz var. İki ülke arasında bu deneyimin paylaşılması söz konusu. Biz Türkiye'nin İslam ülkeri için burada bir rol model oluşturduğunu düşünüyoruz. Beraberce terörle mücadele etmemiz gerektiğini düşünüyoruz. Umuyoruz bunu kontrol etmekte, bitirmekte başarılı olacağız. Biz bir dostluk grubuyuz parlamentolar arası. Dostluk diplomasisinin diğer kanallarda da önemli olduğunu düşünüyoruz. Burada her ülke arasında köprü oluşturmayı amaçlıyoruz."

Kaşmir sorununa değinen Malik, "Ne yazık ki Kıbrıs meselesi gibi Kaşmir problemi de henüz daha çözüme ulaşamamış bir mesele. Pakistan şunu diyor; Afganistan, bizim ülkemiz çevresinde, sizin ülkeniz çevresinde barışa yönelik yapmış olduğunuz katkıları da teşekkürle anmak isteriz" dedi.


Haber Ara