Dolar

32,4652

Euro

34,8281

Altın

2.452,43

Bist

9.891,91

Bakan Soylu'dan TBMM'de Gara bilgilendirmesi

TBMM Genel Kurulu'nda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu terör örgütü PKK'nın Gara'daki katliamı ile Pençe Kartal-2 Harekatı konusunda bilgilendirme yapıyor.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-16 15:49:47

Bakan Soylu'dan TBMM'de Gara bilgilendirmesi

Soylu'nun açıklamalarından satır başları:

Bu çocuklarımızın hiçbiri pikniğe giderken kaçırılmadı. Kimisi bayramdan dönerken kaçırıldı. Kimisi 'üniversite imtihanını kazanabilir miyiz' diye açıköğretim imtihanına giderken kaçırıldı. Yaklaşık 5 yıldır bu olayı hükümetimizin bütün birimleriyle hep beraber yaşıyoruz. Biz, bu ailelere sadece bir vatandaş muamelesi yapmadık, Allah şahittir, evlat olduk. Her üç ayda bir görüştük. Ama kimlerin nasıl görüştüğünü, bu ailelerimizi nasıl istismar etmeye çalıştıklarını, nasıl PKK'ya yönelik yeni bir alan açmak için çaba sarf ettiklerini söyleyeceğim.

'Şehitlerimizin aileleriyle görüşülmediği yalan'

Terör örgütünden merhamet, vicdan bekleyen vicdansızdır. Terör örgütünden ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütünden hukuk bekleyen, 'Acaba bir şey olur mu?' diye ona yasalanan hain oğlu haindir. Derdimiz ne bizim Gara'da? Niçin Hakurk, niçin Haftanin, niçin buralara giriyoruz? 2019 yılında terör örgütünün yaptığı tacizlerin yüzde 70'i o bölgelerden bize geldi.

Şehitlerimizin aileleriyle görüşülmediği yalandır. Sadece benim bakan yardımcım ailelerle 5 kere görüştü. Devlet burada üstüne düşen her şeyi yerine getirmiştir. İnsani olan hiçbir kapıyı kapatmadık. Getirilmeleri için "Her teminata hazırız" dedik.

'Ailelerimiz onları yenecek'

Terör örgütünden ahlak bekleyen ahmaktır. Terör örgütünden hukuk bekleyen, 'Acaba bir şey olur mu?' diye ona yasalanan hain oğlu haindir. Derdimiz ne bizim Gara'da? Niçin Hakurk, niçin Haftanin, niçin buralara giriyoruz? 1984'ten bu yana terör örgütü, 6 bin 21 sivil katliam gerçekleştirdi.O İHD denilen canı çıkasıcası dernek, bir tanesi için bir laf söyledi mi? PKK, ailelerimize karşı zafer kazanamayacak, ailelerimiz onları yenecek."

 

Haber Ara