Dolar

32,4639

Euro

34,8445

Altın

2.445,70

Bist

9.891,58

Bakan Soylu’dan FETÖ ile ilgili yeni açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Fetullahçı Terör Örgütü ile ilgili önemli detayları açıkladı. Bakan Soylu, 'FETÖ'nün devletteki önemli bir kurumsal yapılanmasına operasyon yaptık' dedi.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-21 00:48:12

Bakan Soylu’dan FETÖ ile ilgili yeni açıklamalar

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

15 Temmuz'dan sonra yurtdışından kaç FETÖcü getirildi?

31 ülkeden toplam 137 kişi getirildi. Bunlar hep önemli pozisyonda kişiler. Mahrem imamlar, bir ülkeden başka bir ülkeye geçmeye çalışırken sahte pasaportla yakalananlar var. Sadece içeride değil dışarıda da FETÖ ile kararlılıkla mücadele ediyoruz. Ne kadar Avrupa bunlar sahip çıkıyor olsa da, mali kaynak açısında ciddi bir eksilmeyle karşı karşıyalar ve kendi aralarında ciddi bir kavgayla karşı karşıyalar. 4'e 5'e bölündüler.

Bizim en önemli uğraşlarımızdan biri de yalanla ve dezenformasyon... Teknoloji gelişiyor ki bu imkânlarla mücadele ediyoruz. Yalan bunların ağzına yuva yapmış.

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın feraseti olmasaydı..."

FETÖ'nün devletteki önemli bir kurumsal yapılanmasına operasyon yaptık. Hala devam ediyor. Allah bizi kurtarmış Allah Cumhurbaşkanımızın bilgi ve ferasetinden binlerce kez razı olsun. Bunların Türkiye'yi ele geçirme planlarının, ajanlıklarının, terörist anlayışlarını hissetmemiş olsaydı tarumar olurdu. Tüm iş insanlarımızı kesmiş biçmişlerdi. Hisselerini almışlardı. Hepsini perişan etmişlerdi.

'Personel dosyası oluşturmuşlar'

Elimizde bir kurumun mahrem operasyonu var. Binlerce insanla ilgili bilgilere eriştik. Evlilikleri, evde yatak odasını izleyecek kadar mümessilleri söz konusu. X şahıs evlenecek ama babası akrabasıyla evlenmesini istiyor. X şahıs evlenecek ama şöyle bir özellik arıyor. Çocuklar, kod isimleri... Personel dosyası oluşturmuşlar. Burada sadece kim oldukları kimlik bilgileri yok. Tüm özellikleri, zaafiyetlerini yukarıdan aşağıya yazmışlar. Kime soruları verdiklerini, onlara Fetih diyorlar, kimin güvenilir olduğunu ve kimin kendilerinin aracılığıyla girdiğini listelemişler.

FETÖ ile ilgili son veriler

Tam 40 yıldır Türkiye'yi sarmalamaya çalışan sadece terör örgütü değil, bir istihbarat örgütünden bahsediyoruz. Hala ByLock'tan deşifre çözmeye devam ediyoruz. İstihbarat teşkilatımız, MİT, KOM bunların her biriyle çok büyük bir çalışma ortaya koyduk. 622 bin 646 kişiye FETÖ'den işlem yapıldı. 301 bin 932 kişi bu işlemden gözaltına alındı. 25 bin 467 kişi içeride hala tutuklu. 96 bin 782 kişi adli kontrolle serbest bırakıldı. Operasyonlar ifadelerden ve ardışık aramalar üzerinden devam ediyor. FETÖ terör örgütü Türkiye'den kazınacak. En ufak bir zafiyet yaşarsak dışarıdan üzerimize çöreklenirler.

AHaber

Haber Ara