Dolar

32,5789

Euro

35,0431

Altın

2.459,08

Bist

9.804,16

Bahçeli: Rakka operasyonu danışıklı dövüştür

Devlet Bahçeli 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece başlayan Rakka operasyonuna ilişkin PYD ve IŞİD arasında kurulan iletişime atıfta bulunarak 'Rakka operasyonu danışıklı dövüştür' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-06 11:03:34

Bahçeli: Rakka operasyonu danışıklı dövüştür

MHP Lideri Bahçeli, grubunda yaptığı konuşmada Rakka operasyonu için 'Danışıklı dövüştür' dedi.

İşte o ifadeleri:

HER HAİN KORKAK, HER KORKAK SATILIK; HER SATILIKTA UŞAKTIR

"Bir terör örgütüyle aynı türden bir başkasını kullanarak mücadele etmek ne akla, ne de hukuka uyacaktır. IŞİD'e yönelik harekette Suriye Demokratik Güçleri asıl konumdadır. Bunun ana gövdesini de pek tabi de YPG teşkil etmektedir. Rakka operasyonunun yöntemi sakattır. Başbakan yıldırım da bu görüş ve noktadadır. ABD, YPG'ye verilen silahların ayrıntısını ülkemizle paylaşacağını duyurmuştur. Bol keseden dağıtılan silahların ülkemizle paylaşılmasının anlamı nedir? Türkiye kanlı terör örgütüne silah vermeyin uyarısını yapıyor fakat ABD kulağının üstüne yatıp verilen silahları paylaşacağız demek. Bunların her yeri şeffaf olsa ne yazar, olmasa ne çıkar. Kato dağına bakmak, mağaradan çıkan silahları incelemek başlı başına kafidir. Dağlarımız tıpkı şehirlerimiz gibi silah ve cephanelike dönüştürülmüştür. Katırla taşınması mümkün olmayan silahlar, mağaralara nasıl taşınmıştır? Kato Dağı sanki silah fabrikası, sanki hain panayırıdır. Çok güçlü ihtimaldir ki, sınırımızın hemen dibinde YPG'ye sunulan cinayet silahları çok geçmeden ülkemize sokulmaktadır. Dağ da bizim, ferman da bizim, yani Türk milletidir. Dağlarda mesken tutmak için çırpınanlar, düne kadar şehirlere hendek açıp, Türkiye'yi gözyaşına boğan alçaklardır. Kazdıkları çukura gömülenler, girdikleri mağaralarda imha edileceklerdir.

Terörle mücadelede Türk devletinin keskin kılıcı olan kahramanlarımızın sonuna kadar yanlarında olduğumuzu bir kez daha altını çizerek söylemek istiyorum. ABD'nin YPG ile aynı kareye girmesi, el ele tutuşup IŞİD'in üzerine gitmesi Türkiye'ye tuzak kurulmasıdır. PKK eşittir FETO'dur. Her hain korkak, her korkak satılık, her satılıkta uşaktır. Rusya Dışişleri Bakanı bu görüştedir. Türkiye'nin de bu soysuz ilişkiyi takip ettiği anlaşmaktadır. Bu doğruysa, Rakka operasyonu danışıklı dövüştür. Terör örgütleri perde gerisinde beklendiği gibi dayanışma içindedir. ABD'nin YPG ile ilişkisi taktikselmiş, sahada işi bitince bir kenara atacakmış. Bunların hepsi teneke gürültüsü." 

NELER YAŞANDI?

ABD, Rakka operasyonu için SDG içerisindeki Kürt unsurlara (PYD'ye) Türkiye'nin karşı çıkmasına rağmen silah vermiş, bu silahların türlerini Türkiye ile paylaşacaklarını söylemişti. Başbakan Binali Yıldırım, 2 Haziran'ı 3 Haziran'a bağlayan gece operasyonun başladığını belirtmiş, ABD'nin Türkiye'yi bilgilendirdiğini söylemişti.

Bu arada PYD'nin IŞİD ile anlaştığı ve şehirde bir koridor açılacağı, IŞİD'in büyük çatışmalara girmeden koridorlardan tahliye edileceği iddia edilmişti.

Haber Ara