Dolar

32,5362

Euro

34,9531

Altın

2.456,46

Bist

9.884,61

Bahçeli, Batı'yı işaret etti

Bahçeli, IŞİD'in 'Batı'nın şiddet ve cinayet aparatı' olduğunu söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-03 10:43:52

Bahçeli, Batı'yı işaret etti

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Grubunda konuşan Devlet Bahçeli, Reina saldırısı ile ilgili konuştu.

Bahçeli, şunları söyledi:

Profesyonel bri katil, göstere göstere gerçekleştirilmiştir. Katliamın 7 dakika sürdüğü, kıyafetini dğeiştirdiği ve kayıplara kaırştığı biliniyor. Yabancı bir ajansa göre saldırıyı IŞİD üstlenmiş, parmak izi tepit edilmiş, fotoğraflarına ulaşılmış olsa da kendisine ulaşılamamıştır.

Saldırının El Bab ile ilişkisi olduğu kadar bölgesel dengeler ile de ilgisi vardır.

IŞİD maşadır. Batı'nın şiddet ve cinayet aparatıdır.

Her insanımız, her vatandaşımız kaygılıdır. Milli vicdan Türkiye'nin böyle gidemeyeceğini, ittifak ve infial içinde teyit etmektedir.

'SABRIMIZ SINIRA DAYANMIŞTIR'

"Aziz vatana teröristler nasıl yuvalanmış, hangi kaynaktan beslenmiş, arkalarına kimleri almıştır? Türkiye'den yeni bir Suriye çıkarma arayışı sürerken, gafletle geçireceğimiz bir an bile kalmamıştır. Huzurumuza darbe üzerine darbe vurulmaktadır. Milli bekamız kirli ve karanlık ellerce boğulmaktadır. Sabrımız sınıra dayanmıştır."

"NAMERDE EL AÇMAYACAĞIZ"

"Türkiye'nin, Suriye topraklarında, terörün kaynağında milli beka ve güvenliği için yaptığı mücadeleye, İstanbul'da adeta cevap verilmiştir. Bu kanlı eylem aziz milletimize adi ve hayasız bir meydan okumadır. Ne yaparsanız yapın, Türkiye namerde el açmayacak, küresel cellatlara taviz vermeyecektir."

KURTULMUŞ'A TEPKİ

Bahçeli, Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş'un, "Vatandaşlarımız tedbirli olsunlar, ama korkmasınlar" açıklamasını eleştirdi.

"Gerekli tedbirleri alacak olanlar vatandaşlarımız mıdır, yoksa bu devleti yönetenler midir? Her insanımız kendi güvenlik önlemini alacak ise, iktidara ne gerek duyulacak? Maksadım eleştiri dozajını aşmak değildir. Türkiye uçurumun kenarındayken, sert ve amansız siyasi tenkitler ve polemikler kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bizim de buna niyet ve hevesimiz yok."

‘HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE TERÖRİST NASIL KAÇABİLMİŞTİR?'

"Benzeri saldırılara Fransa, ABD ve Almanya'da rastlanması pek bir şey değiştirmeyecek, ihmallere kılıf olmayacaktır. Öncelikle muhtemel bir terör saldırısının hiç mi istihbaratı alınmamıştır? Eğer alınmışsa aksaklık nerededir? Bu süre zarfında anılan mekanın onlarca güvenlik görevlisi nereye gitmiştir? 7 dakika boyunca ölüm yağdıran teröriste güvenlikten sorumlu bir Allah'ın kulu neden müdahale etmemiştir? Herkesin gözü önünde terörist nasıl kaçabilmiştir? Ortaköy yanarken bu terörist nasıl ortadan kaybolmuştur? Polis kontrol noktaları boşuna mı kurulmuştur? İşbirlikçiler yardım ve yataklık yapanlar hakkında bir ipucu bulunmuş mudur? Silahlı ve bombalı alçaklar hedeflerine kilitlenip keşif anından saldırı pozisyonuna geçesiye kadar serbestçe dolaşırken güvenlik ve istihbarat kurumları neyle uğraşmaktadır?"

Haber Ara