Dolar

32,4449

Euro

34,7869

Altın

2.447,07

Bist

9.932,91

Bağdadi'nin ölümüyle ilgili yeni iddia

IŞİD'in internet sitesi Bağdadi'nin koalisyon saldırısında öldüğünü açıkladı ancak koalisyon henüz bu bilgiyi doğrulamadı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-14 20:18:51

Bağdadi'nin ölümüyle ilgili yeni iddia

IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi'nin koalisyon uçaklarının saldırısında öldüğü iddia ediliyor.

Russia Today başta olmak üzere birçok yabancı medya organı ve Arap gazeteleri Bağdadi'nin Rakka'da ABD öncülüğündeki koalisyonun hava saldırısında öldüğünü öne sürdü. Haber Irak Devlet Televizyonunda da yer aldı.

IŞİD'e ait olduğu belirtilen bir internet sitesinden yayınlanan açıklamada da örgütün 'halife' olarak adlandırdığı Bağdadi'nin öldüğü bildirildi. Bağdadi'nin ölüm haberini duyuran örgü açıklamasında, "Ebubekir el-Bağdadi, Ramazan'ın 5. gününde koalisyon uçaklarının Rakka'ya yönelik saldırısında öldü" denildi.

Koalisyon güçlerinden de konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

ABD: İDDİALARI DESTEKLEYECEK BİLGİ YOK

Bakanlık Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, gazetecilere yaptığı bilgilendirme toplantısında, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyon uçaklarının Rakka'ya düzenlediği saldırıda Bağdadi'nin öldüğüne ilişkin iddialar hakkındaki soruları yanıtladı.

Davis, sosyal medyada da bu tür iddialar bulunduğunu hatırlatarak, "Bu iddiaları destekleyecek herhangi bir bilgi görmedik." dedi.

 

Haber Ara