Dolar

32,3645

Euro

34,9629

Altın

2.325,59

Bist

9.127,66

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gardaş: İsrail ile ilişkiler değişmeli

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gardaş, Arap ülkelerinin geçmişte İsrail ile iletişim kurmayarak çok yanlış bir karar aldığını belirterek, 'Bu ilişkiler değişmeli' dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-28 19:06:51

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gardaş: İsrail ile ilişkiler değişmeli

TIMETURK | HABER MERKEZİ
PINAR HİLAL BALTA

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı Enver Gardaş, The National sitesine verdiği röportajda Arap ülkelerinin geçmişte İsrail ile iletişim kurmayarak çok yanlış bir karar aldığını belirterek, "Bu ilişkiler değişmeli" dedi. Gardaş'ın bu açıklamayı, Trump'ın İsrail'in Golan Tepeleri ilhakını tanıdığı bu günlerde yapması dikkat çekti.

"ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA ZİYARETLER YAŞANACAK"

Politik sorunlar yaşamamak için iletişim hattının açık tutulması gerektiğini belirten Enver Gardaş, "Önümüzdeki yıllarda Arap ülkeleri ve İsrail arasında ikili anlaşmalar ve politikacılarla sporcuların ziyaretlerine şahit olabiliriz" açıklamasında bulundu.

İsrail ile yakın temasa "stratejik değişim" diyen Enver Gardaş, bunun barış için gerekli olduğunu söyledi.

FİLİSTİN DEVLETİ PRATİKTE MÜMKÜN DEĞİL

Enver Gardaş açıklamalarında daha da ileri giderek, İsrail ve Filistin sorunu için sıklıkla dile getirilen iki devletli çözümün de mümkün olmadığını söyledi.

NETANYAHU'NUN KARA KUTUSUNDAN TEBRİK

İsrail cephesinden ilk destek ise Netanyahu'nun kara kutusu olarak bilinen Dışişleri eski Direktörü Dore Gold'dan geldi. Gold, konuyu Times Of Israel için haberleştiren muhabirlerden Raphael Ahren'in Reuters'tan yaptığı bir Twitter paylaşımını RT etti. Dore Gold, "Gardaş'ın söyledikleriyle İsrail ve Arap dünyası arasındaki ilişkiler açısından cesur bir tavır sergilediğini" söyledi.

2019-03-28_19h12_20

VİDEO HABER

Alman gazetecinin 'soykırım belgesi' sorusu BM yetkilisini sinirlendirdi

Haber Ara