Dolar

32,4408

Euro

34,7814

Altın

2.448,64

Bist

9.931,68

Azerbeycan: Yıkıcı Darbe İndirilecek

Azerbaycan Savunma Bakanı, Ermenistan saldırıların sürmesi halinde 'yıkıcı darbe' indirme talimatı verildiğini belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-04 20:47:41

Azerbeycan: Yıkıcı Darbe İndirilecek

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattındaki çatışmalarda Ermeni silahlı güçlerine bağlı 170 asker öldürüldüğü, 12 zırhlı aracın da imha edildiği bildirildi.  Azerbaycan Savunma Bakanı Zakir Hasanov, sivil yerleşim bölgelerini hedef alan  Ermenistan'ı sert bir dille uyardı. Hasanov,  Ermenistan'ın sivil yerleşim bölgelerini hedef almayı sürdürmesi halinde,  Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri'ne  Karabağ'daki  Hankendi ve işgal altındaki diğer yerleşim noktalarına "yıkıcı darbe" indirmeye hazır olmaları talimatı verdi.

ERMENİ GÜÇLERİ GERİ ÇEKİLİYOR

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada,  Azerbaycanordusunun aldığı önlemler ve hedeflere vurduğu darbeler sonrasında karşı tarafın büyük kayıplar verdiği, Ermeni güçlerinin silahlarını bırakarak panik içerisinde geri çekildiği bildirildi.

SARKİSYAN: SICAK SAVAŞ ÇIKABİLİR

Ermenistan  Cumhurbaşkanı  Serj Sarkisyan, Dağlık  Karabağ'da çatışmaların şiddetlenmesinin geniş çaplı bir sıcak savaşa neden olabileceğini söyledi.  Sarkisyan, AGİT ülkelerinin büyükelçileriyle yaptığı görüşmede, çatışmaların şiddetlenmesinin "geniş çaplı sıcak savaş da dahil olmak üzere, daha önceden öngörülemeyen ve geri dönüşü olmayan sonuçlara" yol açabileceğini ifade etti.

"ATEŞ KARŞILIKLI KESİLEBİLİR"

Ermenistan'ın ve Dağlık  Karabağ'daki Ermeni yönetiminin 1994 tarihli ateşkes anlaşmasına uyulması ve bütün askeri birliklerin 1 Nisan 2016 tarihindeki konumlarına dönmeleri gerektiğini dile getiren  Sarkisyan, ateşin ancak karşılıklı olarak kesilebileceğini savundu. Dağlık  Karabağ Sorunu'nun tarafının Dağlık  Karabağ yönetimi (Ermeni işgali altındaki Dağlık  Karabağ'da bulunan Ermeni idaresi) olduğunu savunan  Sarkisyan,  Azerbaycan'ın "hoşlansa da hoşlanmasa da",  Karabağ yönetimi ile doğrudan müzakerelere başlamak zorunda olduğunu ileri sürdü.

Haber Ara