Dolar

32,5805

Euro

34,9968

Altın

2.456,29

Bist

9.760,77

Azerbaycan, ilk defa Ermenistan'ın içindeki askeri üssü bombaladı

Azerbaycan, ilk defa Ermenistan toprakları içindeki askeri teçhizatı ve balistik füze sistemini bombaladı. Saldırıyı tepki gösteren Erivan yönetimi ise, Azerbaycan'daki 'herhangi bir askeri alanı' hedef alma sözü verdi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-14 12:52:17

Azerbaycan, ilk defa Ermenistan'ın içindeki askeri üssü bombaladı

Azerbaycan, ilk defa Ermenistan toprakları içindeki askeri teçhizatı ve balistik füze sistemini bombaladı. Saldırıyı tepki gösteren Erivan yönetimi ise, Azerbaycan'daki "herhangi bir askeri alanı" hedef alma sözü verdi.

Moskova'da varılan ateşkese rağmen Azerbaycan ile Ermenistan arasında, Dağlık Karabağ yüzünden çıkan savaş sürüyor.

Ermenistan ordusunun, Azerbaycan topraklarındaki sivil yerleşim birimlerine karşı başlattığı füzeli saldırılara, Azerbaycan'dan karşı saldırı geldi.

Azerbaycan ordusu, ilk defa önleyici olarak nitelendirdikleri bir saldırı ile Ermenistan toprakları içindeki askeri teçhizatı ve balistik füze sistemini bombaladı.

Saldırıya tepki gösteren Ermenistan Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada, Azerbaycan güçlerinin askeri cephaneliklere saldırmasının amacının, Ermenistan topraklarından atılacak füze saldırısını önlemek olduğunu  belirtilerek, "Ermeni kuvvetlerinin Azerbaycan'daki herhangi bir askeri tesisi hedef alma hakkını saklı tuttuğu" uyarısında bulundu.

Ermenistan Savunma Bakanlığına göre, Azerbaycan bombardımanı Karabağ bölgesinde Karvachar (Kilbajar) ilçesine komşu bir alanı hedef aldı.

Azerbaycan ordusu ise, "sivil nüfusun güvenliğini" sağlamak için "Ermenistan ile sınır bölgelerinde" bir balistik füze sistemine "önleyici" saldırı başlattığını ve "Ermeni füzelerinin Gence, Minghasevir ve Azerbaycan'ın diğer şehirlerini hedef almaması" için imha edildiğini söyledi.

Bakü, Erivan'ın "Karabağ Savunma Kuvvetleri"nin bugün bir "Su-25" Azerbaycan savaş uçağını düşürdüğü şeklindeki açıklamalarını reddederek, "çatışmada savaş uçağı kullanmadığını ve Su-25'lerin herhangi bir işlem yapmadığını" kaydetti.

Bu gelişmeler, Ermenistan ve Azerbaycan Dışişleri Bakanlarının geçtiğimiz Cumartesi günü Moskova'da görüşmesi sonucunda açıklanan insani ateşkese rağmen geldi.

Öte yandan Azerbaycan ordusunun Ermenistan'a ait İHA'yı düşürdüğü bildirildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, öğle saatlerinde cephenin Fuzuli yönünde uçuş gerçekleştiren Ermenistan'a ait İHA'nın, Azerbaycan hava savunma güçlerince imha edildiği belirtildi.

Azerbaycan ordusu, 12 Ekim'de de Ermenistan'a ait 3 İHA'yı düşürmüştü.

Kaynak: Ajanslar

Haber Ara