Dolar

32,5789

Euro

35,0431

Altın

2.459,08

Bist

9.804,16

Azerbaycan'dan Rus kanalına tepki

Dışişleri Bakanlığı, LifeNews kanalını Azerbaycan aleyhine yalan ve provokatif yayınlar yapmakla eleştirdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-08 23:28:23

Azerbaycan'dan Rus kanalına tepki

AA'nın haberine göre: Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Hikmet Hacıyev, Rus televizyon kanalı LifeNews'in Azerbaycan aleyhine yalan ve provokatif yayınlar yaptığını bildirdi.

Hacıyev, yaptığı yazılı açıklamada, Rus LifeNews televizyon kanalının sürekli Azerbaycan'a karşı kin, yalan ve iftiraya dayanan provokatif yayınlar yaptığını ifade etti.

Kanalın Ermeni işgali altındaki Yukarı Karabağ'da hazırladığı röportajın Azerbaycan'a karşı yeni bir provokasyon girişimi olduğunu belirten Hacıyev, LifeNews ekibinin Rusya Dışişleri Bakanlığının internet sitesine yerleştirilen uyarılara karşın Yukarı Karabağ'a yasa dışı ziyaret gerçekleştirdiğine işaret etti.

Hacıyev, Rus gazetecilerin Ermenistan-Azerbaycan çatışmasının mahiyetini ve nedenlerini kasıtlı çarpıttığını, kanalın bölücülüğü teşvik ederek Ermenistan-Azerbaycan çatışmasını dini çatışma gibi göstererek Rus yasalarını ihlal ettiğini savundu. Hacıyev, açıklamasında şunları kaydetti:

"LifeNews, yönetiminde bulunan Ermeni lobisine yakın çevrelerin etkisi altında bu gibi provokatif ve basın etiğine zıt faaliyetlerle Rus kamuoyunu kandırmayı ve Azerbaycan-Rusya ilişkilerine zarar vermeyi amaçlıyor. Bu kanalın Azerbaycan'a karşı sistematik faaliyetleriyle ilgili Rusya Federasyonu'nun ilgili devlet kurumlarına müracaat edilecektir. İlgili kurumların LifeNews kanalının bu tarz provokatif ve yasa dışı faaliyetlerine karşı gereken tedbirleri almasını ümit ediyoruz."

LifeNews kanalında 8 Ocak 2016'da yayımlanan röportajda, Ermenistan işgali altındaki Yukarı Karabağ ve sözde Ermeni yönetimiyle ilgili bilgiler verilmişti.

 

Haber Ara