Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, İtalya'da

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, İtalya'da

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-09 22:22:13

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, İtalya'da
" Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Milano EXPO fuarında ülkesinin pavyonunun açılışını yaparken, başkentte üst düzey temaslarda bulundu.

İtalya'nın Milano kentinin ev sahipliği yaptığı EXPO 2015 fuarında Azerbaycan Pavyonu'nun açılışını yapan Cumhurbaşkanı Aliyev, burada yaptığı konuşmada İtalya'nın kendilerinin bir numaralı partnerleri olduğunu belirterek, "İtalya ile ilişkilerimiz mükemmel düzeyde. İtalya ile Azerbaycan arasındaki iş birliği giderek genişliyor. 30'un üzerinde İtalyan firması ülkemizde faaliyet gösteriyor" dedi.

Teması "Gezegeni beslemek ve yaşam için enerji" olan EXPO 2015 fuarına ülkesinin, kendi topraklarında biyolojik çeşitliliği nasıl sağladığını anlatan bir pavyon ile katıldığını aktaran Aliyev, bu konu ile gıda güvenliği hususunda Birleşmiş Milletler'in merkezi Roma'da olan Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) ile iş birliği içinde olduklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan'da açlık sorununu tam anlamıyla çözdüklerini dile getirdi.

Milano EXPO'da sabah saatlerindeki temaslarını tamamlayan Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, daha sonra başkent Roma'ya geçerek, önce başbakanlık sarayı Chigi'de Başbakan Matteo Renzi ile görüştü, ardından da İtalya Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella ile cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'de bir araya geldi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın, Roma'daki resmi temaslarına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

Aliyev'e, İtalya gezisi boyunca eşi Mihriban Aliyeva da eşlik etti.

Haber Ara