Dolar

32,4734

Euro

34,8374

Altın

2.450,84

Bist

9.871,34

Avustralya IŞİD'e yönelik hava operasyonlarını askıya aldı, gerekçe 'Rus tehdidi'

Avustralya, Suriye'ye yönelik hava operasyonlarını 'tedbir' amaçlı askıya aldığını açıkladı. Açıklama, Rusya'nın ABD'yi Fırat'ın Batısı konusunda uyarması sonrasında geldi...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-20 11:34:55

Avustralya IŞİD'e yönelik hava operasyonlarını askıya aldı, gerekçe 'Rus tehdidi'

Avustralya, ABD'nin Suriye ordusuna (Esed rejimi ordusuna) ait uçağı düşürmesi ve Rusya'nın ABD öncülüğündeki koalisyona yönelik açıklamalarının ardından, hava operasyonlarını askıya aldığını açıkladı.

Avustralya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Tedbir olarak Avustralya Savunma Gücü'nün (ADF) Suriye'deki operasyonları askıya alındı" ifadeleri kullanıldı.

NE OLMUŞTU?

ABD öncülüğündeki uluslararası IŞİD karşıtı koalisyonun Esed rejimine ait bir uçağı düşürmesi ile iligli Rusya Savunma Bakanlığı acilen harekete geçmiş ve ABD ile işbirliğini askıya almıştı.

Bakanlık, açıklamada Fırat Nehri'nin batısında Rus hava güçlerinin operasyon sahasında tespit edilecek, savaş uçakları ve insansız hava araçları da dahil, koalisyona ait her türlü hava aracının birer hedef olarak görülüp bu araçlara Rus füze savunma sistemleri tarafından önleme yapılacağını vurgulamıştı.

 

Haber Ara