Dolar

32,5716

Euro

34,6591

Altın

2.505,57

Bist

9.524,59

'Asker Libya'ya peyderpey gidiyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında Türk askerlerinin Libya'ya 'peyderpey' gönderilmeye başlandığını açıkladı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-06 08:53:16

'Asker Libya'ya peyderpey gidiyor'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında soruları yanıtladı.

Gündemin sıcak maddelerinden biri olan Libya konusunu da değerlendiren Erdoğan, Türk askerinin bölgey eintikal etmeye başladığını açıkladı.

"ASKERİMİZ LEJYONER DEĞİL"

Erdoğan "Askerimiz oraya lejyoner sıfatıyla gitmiyor. Askerimizin oradaki görevi koordinasyon, orada bir harekat merkezi, bir korgeneralimiz bulunacak. Şu anda peyderpey gidiyor zaten askerimiz. Yoğunlaşmaya biraz daha vakit var." diye konuştu.

23_16

"MUHARİP GÜÇ OLARAK 'FARKLI EKİPLER' BULUNACAK"

Libya'da muharip güç olarak "farklı ekiplerin" bulunacağını belirten Erdoğan, bu ekiplerin içinde Türk askerinin bulunmayacağını, ancak "işin koordinasyonunun" üst düzey Türk askeri yetkililerce yapılacağını belirtti.

"MEŞRU HÜKÜMETİN AYAKTA KALMASI AMAÇLANIYOR"

Erdoğan, geçen hafta olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu'nda yapılan oylamayla kabul edilen tezkere kapsamında Libya'ya asker gönderilmesinin amacının "meşru hükümetin ayakta kalmasını sağlamak ve kendi topraklarına sahip olması" olduğunu belirtti ve "Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının amacı savaşmak ya da savaştırmak değil" dedi.

"BİZİ HÜKÜMET ÇAĞIRIYOR NEDEN GİTMEYELİM?"

"Türkiye'nin Libya'ya girişinin tarihsel arka planı olduğunu" söyleyen Erdoğan, Rusya ve Sudan'ın da ülkede askeri olduğunu belirterek "Biz hükümet tarafından çağrılıyoruz, neden gitmeyelim?" dedi.

"LİBYA, AÇ KURTLARIN ÜZERİNE ÇULLANDIĞI ÜLKE"

Erdoğan "Libya adeta aç kurtların üzerine çullandığı bir ülke haline geldi, Başını Mısır ve Abu Dabi (Birleşik Arap Emirlikleri) çekiyor. İsrail'le de ciddi dayanışma halindeler" diye devam etti.

Haber Ara