Dolar

32,2625

Euro

34,6812

Altın

2.398,21

Bist

10.336,50

Aşırı sağcı Fransız siyasetçi Le Pen'den 'burkini' paylaşımı

Fransa'nın ırkçı ve İslam karşıtı aşırı sağcı siyasetçisi Le Pen her yaz ayında yaptığı gibi Müslüman kadınların giydiği burkinilerle ilgili tartışma başlatmak için adım attı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-24 15:04:06

Aşırı sağcı Fransız siyasetçi Le Pen'den 'burkini' paylaşımı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Aşırı sağcı, ırkçı ve İslam karşıtı Marine Le Pen, Müslüman kadınların burkini giymesini eleştiren bir paylaşımda bulundu. Fransa yönetiminin konuya ilişkin harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Le Pen, "Fransa Cumhuriyeti'nin otoritesini tekrar tesis etmesi gerektiğini" söyledi.

2019-06-24_14h34_46

BURKİNİ GİYEN KADINLARA 35 EURO PARA CEZASI KESİLDİ

Le Pen'in paylaşımına eklediği haberde Fransa'nın Grenoble kentindeki havuzda burkininin yasak olduğu fakat buna rağmen burkini giyen kadınların havuza girdiği belirtildi.

Haberde kadınların burkini giyerek havuza girmeleri nedeniyle her birine 35 euro para cezası kesildiği belirtildi. Olaya ilişkin kentin eski belediye başkanı, aşırı sağcı siyasetçiler ve milletvekilleri burkini giyilmesini kınayan açıklamalar yaptı. Siyasetçilerin burini giyen kadınları "siyasal İslam"la ilişkilendirdiği görülürken, haberi yayınlayan Ouest France isimli internet sitesi hemen ardından Müslüman kardeşlere ilişkin bir habere yer verdi.

MARİNE LE PEN ve BURKİNİ

Burkiniyle ilgili gerilim 2016 yılında yükselmiş Fransa 15 sahil beldesinde denizde burkini giyilmesini yasaklamıştı. Yüksek Mahkeme kararıyla uygulama kaldırılmıştı.

Fransa'da 2017'deki seçim maratonunda da burkini tartışmaları gündeme gelmişti. Macron ve Le Pen arasındaki yarışta Le Pen, Macron'un burkini savunucusu olduğunu söyleyerek aşırı sağcılardan oy almaya çalışmıştı.

Fransa'da her yaz döneminde ülkedeki Fransız Müslümanlar veya göçmen Müslümanlar sahillerde burkiniyle denize giriyor ve her seferinde konu aşırı sağcı Marine Le Pen tarafından "cumhuriyete ve laikliğe tehdit" olarak gündeme getiriliyor.

Haber Ara