Dolar

32,4455

Euro

34,7811

Altın

2.439,71

Bist

9.931,98

Artvin'deki sel ve heyelan

Artvin'deki sel ve heyelan

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-27 13:09:57

Artvin'deki sel ve heyelan
Artvin'in Hopa ilçesinde meydana gelen sel ve heyelanların ardından vatandaşlar, ev ve iş yerlerinde zarar gören eşyalarını temizlemeye devam ediyor.

Sel ve heyelanların ardından ilçede yürütülen çalışmalar sürüyor. Hopa'daki çalışmalara, İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli il ve ilçe belediyelerince gönderilen çok sayıda iş makinesi ve belediye ekipleri de destek veriyor.

İlçeye bağlı Sudural Mahallesi'ndeki bir binanın giriş katında yaşayan Zübeyde Keklik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, olay yaşandığı sırada evde olduğunu belirterek, "O sırada mutfakta çocuklara yemek yediriyordum. Aniden evi su bastı. Su basınca da canımızı zor kurtardık. Başka hiç bir şeyi düşünemez olduk" dedi.

Üç tane çocuğu olduğunu anlatan anne Keklik, "Evin her tarafı çamur içinde. Kullanılmaz halde. Devletimiz yardım ediyor. Allah razı olsun. Maddi ve manevi olarak yine desteklerini bekliyoruz. Eşimin de işi yok. Her türlü desteği bekliyoruz. Devletimiz bizi yine yalnız bırakmıyor. Ekmek, su ve gıda yardımı yapıyor" diye konuştu.

Sümeli Keklik ise sel geldiğinde evde olduğunu belirterek, "O sırada çocuklar sofrada yemek yiyordu. Çocukları hemen alıp üst kattaki eve çıktık. Çok büyük panik yaşadık. Yoldan suyla birlikte çamur gidiyordu. Yoldan ağaçlar bile gidiyordu. O sırada bizde kaçmak zorunda kaldık. Kalacak bir ev bakacağız" ifadelerini kullandı.

Sel ve heyelandan zarar gören esnaf Reşit Papaker de sel olduğu sırada dükkanda bulunduğunu belirterek, maddi kayıplarının çok olduğunu ifade etti.

Papaker, Hopa'daki çok sayıda işletmenin zarar gördüğünü belirterek, şöyle devam etti:

"Böyle birşey yaşadığımız için çok üzgünüz. Esnaf ve halk perişan durumda. Bizde elimizden geldiğince toparlanmaya çalışıyoruz. Devletimiz sağolsun çalışmalarına devam ediyor. Bir badire yaşadık. Burada suyun içinde yüzdük. 'Can gitmesin' diye çok mücadele verdik. Yine buna şükür ediyoruz. Yağmur yağınca tüylerimiz diken diken oluyor. Toprak kaydı canlar gitti."

Haber Ara