Dolar

32,4375

Euro

34,7411

Altın

2.439,70

Bist

9.915,62

AÖL 1. dönem sınavı ne zaman? AÖL online sınav saat kaçta başlayacak?

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınavlarına sayılı günler kaldı. Koronavirüs pandemisi nedeniyle ertelenen sınavlar yapılmaya başlandı. Binlerce AÖL öğrencisi AÖL 1. dönem sınavı ne zaman? sorusunu internette araştırmaya başladı. Açık lise 1. dönem sınavlarına ilişkin online sınav kılavuzu yayımlandı. Sınav internet ortamında online olarak gerçekleşecek. Peki Açık lise AÖL online sınav saat kaçta başlayacak? AÖL sınavı 25.02.2021 saat 09.30’dan - 01.03.2021 saat 23.59’a kadar yapılacaktır.

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-23 18:02:37

AÖL 1. dönem sınavı ne zaman? AÖL online sınav saat kaçta başlayacak?

1 milyondan fazla AÖL öğrencisini sınav heyecanı sardı. Sınava sayılı günler kala Açık lise (AÖL) öğrencileri AÖL 1. dönem sınavı ne zaman? sorusunu internette aramaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) AÖL online kılavuzunu yayımladı. Klılavuzda AÖL sınavına ilişkin detaylar ve uyulması gereken kurallar yer alıyor. Öğrenciler sınav saatini merak ediyor. Peki AÖL online sınav saat kaçta başlayacak?

AÖL 1. dönem sınavı ne zaman?

Binlerce AÖL öğrencisi sınavların ne zaman yapılacağını merak ediyor. AÖL 1. dönem sınavı ne zaman? yapılacak sorusuna Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk şu açıklamasıyla yanıt vermişti: "Açık Öğretim Okulları sınavlarımızı çevrim içi ortamda gerçekleştireceğiz. I. Dönem sınavları, 25 Şubat 2021'de, II. Dönem sınavları, 25 Mart'ta başlayacak. Sınavlar, Açıköğretim Okulları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerimize başarılar diliyorum." Yani Açık Lise (AÖL) 1. dönem sınavı 25 Şubat 2021 Perşembe günü başlayıp 01 Mart 2021 Pazartesi günü sona erecek.

AÖL online sınav saat kaçta başlayacak?

AÖL 1. dönem sınavları 25.02.2021 (saat 09.30'dan) - 01.03.2021 (saat 23.59'a kadar) yapılacak.

AÖL sınavına nasıl girüş yapılır?

Online sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında Türkiye saatine göre yapılacak. Öğrenciler T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile AÖK bilgi yönetim sistemine giriş yaparak online sınava katılım sağlayacak. AÖL GİRİŞ EKRANI AÖL SINAV DUYURUSU

AÖL'de 1 milyon 334 bin öğrenci

AÖL'de 797 bin 920'si aktif, 337 bin 486'sı kaydını donduran olmak üzere toplam 1 milyon 135 bin 406 öğrenci bulunuyor. Açıköğretim ortaokul ve lise öğrencilerinin toplamı 1 milyon 334 bin 275'e ulaşırken

AÖL sınav uygulaması nasıl yapılacak?

1. Öğrenciler, kendilerine atanan derslerden oluşan testleri sınav takviminde belirtilen tarihler arasında online sınav sistemine girerek tamamlayacaklardır.

2. Öğrenciler, aynı eğitim öğretim yılı ve dönemi için yapılacak sınavlardan yalnızca birine katılabileceklerdir.

3. Online sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecektir.

4. Öğrenciler, T.C. kimlik numara ve şifreleri ile AÖK Bilgi Yönetim Sistemine online sınav kapasitesinde giriş yaparak online sınav uygulamasına katılacaklardır. Sınav başvurusu olmayan ve tüm derslerinden sınavını tamamlayan öğrenciler sınav süresinin sonuna kadar AÖK Bilgi Yönetim Sistemine giremeyeceklerdir.

AÖL sınav değerlendirmesi nasıl yapılacak?

1. Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

2. Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

3. Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

4. Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

5. Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

AÖL nedir?

Açık Öğretim Lisesi iletişim teknolojilerini kullanarak yer ve zaman sınırlaması olmadan kişilerin eğitim almalarını sağlayan uzaktan eğitim modelidir.

Haber Ara