Dolar

32,5892

Euro

35,0400

Altın

2.459,75

Bist

9.863,04

Ankara ve Diyarbakır Kudüs için kıyamda

İstanbul’un ardından Ankara ve Diyarbakır’da da Kudüs için dev mitingler düzenlenecek.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-12-16 16:41:02

Ankara ve Diyarbakır Kudüs için kıyamda

Memur-Sen, Hak-İş, İHH İnsani Yardım Vakfı, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Cihannüma ve ÖNDER, ABD'nin Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması kararına 17 Aralık Pazar günü saat 13.00'te Ankara Anadolu Meydanı'nda düzenleyeceği mitingle tepki gösterecek.

Mitingle ilgili yapılan açıklamada, etkinliğin Filistinlilerin yalnız olmadığını, Kudüs'ün insanlığın ve ümmetin kalbi olduğunu ve işgal girişimlerine asla sessiz kalınmayacağının ilanı için gerçekleştirileceği belirtildi.

Tüm vatandaşları mitinge davet eden Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Başkent'teki mitingin “Kudüs'e Özgürlük, İnsanlığa Barış” temasıyla düzenleneceğini bildirdi.

ARSLAN: GÜN BUGÜNDÜR

Arslan, şöyle devam etti:

Bütün dünyaya vereceğimiz mesaj önemlidir. Gücümüzü ve duruşumuzu ortaya koyma zamanıdır. ‘Gün bu gündür' diyerek, hepimizi yaralayan bu günlerde tüm sendikalarımızı, üyelerimizi ve halkımızı mitingde buluşmaya davet ediyoruz.”

DİYARBAKIR'DA DA PROTESTO DÜZENLENECEK

Diyarbakır'da ise, “Kudüs'e Sahip Çıkıyoruz Mitingi” düzenlenecek. Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle 17 Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek miting ile Trump'ın kararı protesto edilecek. HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Şehmus Tanrıkulu, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan kararın İslam aleminde büyük bir infiale neden olduğunu söyledi.

“KUDÜS ÜMMETİN ŞİARIDIR”

Tanrıkulu, şöyle konuştu:

Başta İİT olmak üzere BM bu işgale bir an önce son vermek için her türlü girişimde bulunmalıdır. İnşallah alınan bu karardan vazgeçilir ve Filistin sorunu çözülür. Kudüs bizimdir, İslam ümmetinin şiarıdır. Filistin halkının yanında olduğumuzu bir kez daha göstereceğiz.” Tanrıkulu, saat 13.00'te İstasyon Meydanı'nda düzenleyecekleri mitinge tüm vatandaşları davet etti.

100 STK DESTEK VERİYOR

Öte yandan Ankara mitingine, Filistin'de gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan Cüneydi'nin amcası Reşat el-Cuneydi'nin de katılacağı belirtildi. 6 sivil toplum kuruluşunun çağrıcı olarak başlattığı miting kampanyasına, destek veren sivil toplum kuruluşu sayısının 100'ü aştığı öğrenildi.

TT OLDU

Miting çalışmaları kapsamında sosyal medya üzerinden başlatılan hasthag çalışması da (#ShoutOutForQuds) büyük yankı uyandırdı. Kısa sürede TT (trendtopic) listesine giren çalışmada kullanıcılar, İsrail işgaline ‘dur' mesajları verdi.

20171211_2_27433045_28718515_web_1

FEVZİ'NİN AMCASINDAN ÇAĞRI

Öte yandan gözleri bağlı şekilde gözaltına alınan ve Kudüs direnişinin sembolü haline gelen, Cüneydi'nin amcası Reşat el-Cuneydi, “Filistin'den yüreğimi aldım, Ankara'ya Kudüs mitingine geldim. Herkes yüreğini almalı, onurumuz adına bu mitinge katılmalı” çağrısında bulundu.

 

Haber Ara