Dolar

32,4455

Euro

34,7811

Altın

2.439,71

Bist

9.931,98

Ankara'nın tepkisi sürüyor: Türk askerleri katılmayınca, Ruslar tek başına devriye yaptı

Türkiye’nin, Esed rejiminin saldırılarına sessiz kalan Rusya’ya tepkisi sürüyor. 5 Türk askerinin daha Esed rejimi tarafından şehit edilmesinden sonra yapılması beklenen Türk-Rus ortak devriyesi, Türk askerlerinin katılmaması üzerine Rusya tek başına yaptı.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-11 10:22:32

Ankara'nın tepkisi sürüyor: Türk askerleri katılmayınca, Ruslar tek başına devriye yaptı

 

Türkiye'nin, Esed rejiminin saldırılarına sessiz kalan Rusya'ya tepkisi sürüyor.

5 Türk askerinin daha Esed rejimi tarafından şehit edilmesinden sonra yapılması beklenen Türk-Rus ortak devriyesi, Türk askerlerinin katılmaması üzerine Rusya tek başına yaptı.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, Rus askeri polisin Suriye'nin kuzeyindeki devriye görevini bir kez daha Türk tarafının katılımı olmadan yapıldığını duyurdu.

Rusya'nın Suriye'deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkanı Yuriy Borenkov, Rus askeri polisin Suriye'nin kuzeyinde sıradaki devriye görevini Türk tarafının katılımı olmaksızın yerine getirdiğini açıkladı.

Tümgeneral Borenkov, “22 Ekim 2019'de varılan Rus-Türk mutabakatının maddeleri uygulanmaya devam ediyor. Rus askeri polis birlikleri devriye görevine devam etti” diye konuştu.

Devriye görevinin Halep ve Haseke vilayetlerindeki yerleşimlerde gerçekleştiğine dikkat çeken Borenkov, “Belirtilen güzergahlarda yapılan devriye çerçevesindeki tüm faaliyetler planlandığı gibi olaysız bir şekilde tamamlandı” ifadelerini kullandı.

Borenkov, Rus askeri hava araçlarının da havadan devriye gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi

Türkiye, Esed rejimi güçleri tarafından İdlib'de 7 Türk askerinin şehit edilmesinden sonra Rusya ile ortak devriyeleri askıya almıştı.

Haber Ara