Dolar

32,3863

Euro

34,7788

Altın

2.435,70

Bist

10.082,77

Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı

Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-20 13:17:00

Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı
Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı ile 3. Ulusal Süt Zirvesi, 5-8 Kasım tarihlerinde Aydın'ın Kuşadası ilçesinde düzenlenecek.

Efes Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, Aydın'ın hayvancılıkta çok önemli bir potansiyele sahip olduğuna dikkati çekti.

Kent çevresinde süt gibi hayvansal ürünleri işleyip piyasaya sunan çok sayıda işletmenin olduğunu belirten Ceylan, "Verimli tarım arazileri, bölgenin süt ve et üretiminin yüksek oluşu, büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı da bu fuar için en iyi yerin Aydın olduğunu gösteriyor. Bizim hedefimiz üreticinin yüzünü güldürmek. Eğer üreticimiz hak ettiğini alabilirse o zaman Aydın da hak ettiğini alır, Kuşadası da. Bunun yolu da profesyonelce düzenlenmiş fuarlarda hem üreticinin hem alıcının buluşmasından geçiyor" diye konuştu.

Ceylan, Anadolu EXPO 2. Canlı Hayvan Fuarı'nın, Aydın'ı hayvancılığın marka kenti haline getireceğini ifade ederek, "Bu fuar, sektörün düğünü olacak" dedi.

Türkiye Hayvancılık Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı Ahmet Ertürk de fuarın heyecan verici olduğunu, bunun için Aydın ve Kuşadası'nın tek yürek olduğunu ifade etti.

Aydın İli Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Altan Bilgen de fuarı sahiplendiklerini belirterek, fuarın sektöre yön vereceğini kaydetti.

Aydın Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı ise sorunların tartışılıp, çözümlerinin de gösterildiği bir fuar gerçekleştirileceğini söyledi.

3. Ulusal Süt Zirvesi'ne de evsahipliği yapacak fuarda, Anadolu EXPO 2. En Verimli Besi Sığırı Yarışması'nda bölgenin birbirinden nitelikli büyükbaş ve küçükbaş ırkları boy gösterecek.

Haber Ara