Dolar

32,4655

Euro

34,7249

Altın

2.438,63

Bist

9.894,34

Anadolu'dan 'Bi-Fikir Kap' fırsatı

Anadolu Grubu’nun inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında düzenlenen Bi-Fikir KAP’a bu yıl 45 üniversiteden toplam 286 proje önerisi geldi

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-09-19 11:56:19

Anadolu'dan 'Bi-Fikir Kap' fırsatı

Anadolu Grubu'nun üniversite öğrencilerinin yenilikçi projelerini hayata geçirme hedefiyle iki yıl önce başlattığı Bi-Fikir KAP'ta bu yılın kazananları belli oldu. Anadolu Grubu'nun inovasyon platformu Bi-Fikir kapsamında düzenlenen Bi-Fikir KAP'a bu yıl 45 üniversiteden toplam 286 proje önerisi geldi.

 

Uygulama fırsatı doğuyor

Finale yükselen 10 proje arasından Anadolu Etap ile “Drone Teknoloji ile Tarım” projesini gerçekleştiren Berkant Can ve Merve Akman birinci, Anadolu Efes ile “Arpot-Çevreye Duyarlı Bitkisel Ürün Yetiştirme” projesini gerçekleştiren Ali Kiremitçi ikinci olurken, Anadolu Sağlık Merkezi ile “Akıllı Hasta Yatağı” projesini gerçekleştiren Sedat Özkan ve Migros ile “Alışveriş Fişi Geri Dönüşümü” projesini gerçekleştiren Merve Bayram ve Deniz Bayram üçüncülüğü paylaştılar. Sırasıyla 20 bin, 15 bin ve 7.500'er TL ile ödüllendirilen başarılı projeler Anadolu Grubu şirketlerinde uygulamaya alınma fırsatına kavuştu.

Anadolu Grubu İcra Başkanı Hurşit Zorlu, Anadolu Grubu çalışanlarının yaratıcı fikirlerini özgürce sunabildikleri, fikirleriyle tüm Grup şirketlerine katma değer sağladıkları Bi-Fikir'i üniversite öğrencilerine açarak önemli bir adım attıklarını söyledi. Zorlu, “Gençlerimizin fikirlerine, projelerine önem veriyor, hayallerini gerçekleştirmelerine destek olurken, ülkemizin geleceğine de büyük bir katkıda bulunuyoruz. Üniversite öğrencileri geleceğin çalışanları, geleceğin üreticileri ve geleceğin en önemli fikirlerinin mucitleri olarak her zaman odağımızda. Bi-Fikir ile Anadolu Grubu çalışanları tarafından hayata geçirilen projelerin gücüyle son 5 yılda 600 milyon TL'lik değer yarattık. Bi-Fikir KAP kapsamında, gelecekte şirketlerimizde önemli pozisyonlarda yer alabilecek gençlerin programımıza katacağı yeniliklerle bu değerin katlanarak artacağına inanıyorum” diye konuştu.

Anadolu Grubu İnsan Kaynakları Başkanı Osman Alptürer, geniş bir faaliyet alanında önemli istihdam rakamlarına ulaşan bir Grup olarak, yeni yeteneklerin, yeni bakış açılarının değerlendirilebileceği pek çok alana sahip olduklarını dile getirdi

Haber Ara