Dolar

32,4546

Euro

34,8206

Altın

2.450,91

Bist

9.890,96

Amerikan ırkçılığı Avrupa'nın içine sızıyor

Amerikan ırkçılığı olarak bilinen beyaz ırkçılığı, yasak olmasına rağmen Avrupa'da giderek yayılmaya başladı.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-04 12:55:20

Amerikan ırkçılığı Avrupa'nın içine sızıyor

Amerikan ırkçılığı beyaz ırkçısı liderlere getirilen yasağa rağmen Avrupa'nın içine sızıyor.

David Duke ve Richard Spencer gibi beyaz ırkçı liderler birçok Avrupa ülkesinde yasaklanmasına rağmen ideolojileri deniz aşırı ülkelerde gittikçe büyüyen bir kitle buluyor.

Bazı Avrupa ülkelerinde kanunlar Klu Klux Klan gibi açıktan ırkçılık yapan örgütlenmeleri ve toplulukları yasaklıyor ancak Washington Monthly'nin haberine göre bu gruplar takipçi toplayabilmek için kendi eğilimlerini ve bağlantılarını gizliyorlar.

SPENCER 26 AVRUPA ÜLKESİNDE YASAKLANDI

Almanya'da bir parlamento araştırmasında dört aktif Klu Klux Klan grup bulunurken, David Duke İtalya'da aleni ırkçılık yapan ve Yahudi karşıtı olan Avrupa-Amerika Birlik ve Haklar Organizasyonu'nu kurmaya çalışmaktan suçlu bulundu.

Richard Spencer ise 26 Avrupa ülkesinde yasaklandı ancak o ve diğer beyaz ırkçılar Orta Doğu mültecilerinin göçünden istifade ederek Beyaz Saray eski stratejisti Steve Bannon'un “The Movement” yani “Hareket” dediği yapılanmayı oluşturdular.

Bannon ise bu yılın başında Fransız Ulusal Cephesi'ne seslenerek “Bırakın size ırkçı, yabancı düşmanı desinler. Bunu bir onur madalyası gibi taşıyın” dedi.

BAŞKAN TRUMP DÖNEMİNDE KABUL GÖRDÜLER

Avrupalı halkçılar ise göçmenlerin milli kültürlerini yıkacağı konusunda uyarırken İtalya ve Macaristan üat düzey hükümet görevlerine sağ kanattan kışkırtıcıları seçtiler.

Sağ kanat partiler aynı zamanda Almanya, İsveç ve Avusturya'da ve diğer yerlerde kazanımlar elde ettiler.

Amerika'da ise Klan örgütü uç bir grup olarak kaldı ancak nefret dolu ideolojileri yeni gruplara sıçrarken Başkan Trump döneminde David Duke'nin de coşkuyla kucakladığı açık bir ittifak elde ettiler.

Haber Ara